DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Bayramda köprü ve otoyollar ücretli mi?

Bayramda köprü ve otoyollar ücretli mi?

9 günlük tatilini dolu dolu geçirmek isteyen vatandaşlar şimdiden tatil planları yapmaya başladı. Peki Ramazan Bayramı’nda köprü ve otoyollar ücretli mi olacak.

Ramazan ayının son demlerine gelirken, bayrama günler kaldı. Binali Yıldırım’ın yaptığı resmi açıklamada Ramazan Bayramı tatili 9 güne çıkarıldı. 9 günlük tatilini dolu dolu geçirmek isteyen vatandaşlar şimdiden tatil planları yapmaya başladı. Peki Ramazan Bayramı’nda köprü ve otoyollar ücretli mi olacak.

Ahmet Arslan’dan ilk açıklama

bayramda-kopru-ve-otoyollar-ucretsiz-mi-olacakUlaştırma,Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın yaptığı ilk açıklama geldi. Ramazan Bayramı süresince köprü ve otoyolları kullanacaklardan ücret alınmayacak. Ulaştırma,Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan,”Bu bayramda da cuma gününü cumartesiye bağlayan gece yarısından başlayarak bayramdan sonraki pazartesi sabah 07.00’ye kadar otoyollar ve köprüler ücretsiz olacak ancak Osmangazi Köprüsü yap-işlet-devret modeliyle yapılan bir köprü ve bir görevli şirketler var, görevli şirket marifetiyle çalıştırıldığı için bizim kamu olarak ‘Bedava yaptım’ deme şansımız yok.” sözleriyle konuya açıklık getirdi.Yeni yapılan Yavuz Sultan Selim Köprüsü için ise  “Üçüncü havalimanına gelince, zaten Cumhurbaşkanımız temel atmada o kadar ciddi pazarlıklar yaptı ki açılması öngörülen tarihten çok önce ve 2018’in ilk çeyreğinde açılacak.” dedi.

Ulaşımda İndirim

Köprü ve otoyollar ücretsiz kullanılırken, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’den bölge halkına sevindiren haber geldi. İstanbul’da Ramazan Bayramı süresince tüm toplu taşımalarda yüzde 50 indirim uygulanacağı duyuruldu. Bu karar İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi haziran ayı birinci oturumunda belirlendi.

Ramazan Bayramı kaç gün tatil? (2016)

6 Haziran’da başlayan Ramazan’ın son günlerine yaklaşıyoruz. 2016 yılının Ramazan Bayramı tarihi ise 5 temmuz 2016’ya denk geliyor. 5 temmuz 2016’dan başlayan tatil 7 temmuz 2016 tarihine kadar devam ediyor. 3 gün süren tatil sürecinin 9 güne tamamlanması beklenirken ilk resmi açıklama geldi.Başbakan Binali Yıldırım’dan tatilin kaç gün olacağına dair ilk açıklama geldi. Binali Yıldırım, 4 temmuz 2016’ya denk gelen arefe gününün yarım gün tatil olacağını açıkladı. 7 temmuz perşembeye denk gelince kamu kurum ve kuruluşları için 8 temmuz cuma gününü de Ramazan Bayramı tatiline ekledi.

2016 yılının Ramazan Bayramı tarihi hangi günlere denk geliyor?

6  HAZİRAN 2016 PAZARTESİ GÜNÜ RAMAZAN’IN BAŞLANGICI4 TEMMUZ 2016 PAZARTESİ RAMAZAN BAYRAMI AREFESİ5 TEMMUZ 2016 SALI GÜNÜ RAMAZAN BAYRAMI- 1.Gün6 TEMMUZ 201 ÇARŞAMBA RAMAZAN BAYRAMI- 2.Gün7 TEMMUZ 2015 PERŞEMBE RAMAZAN BAYRAMI-3.Gün