DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Belçika’daki referandum kavgalı başladı

Belçika’daki referandum kavgalı başladı

Belçika’daki referandum kavgalı başladı. Türk vatandaşları arasında gerçekleşecek halk oylaması nedeni ile birbirine girdi. Gurbetçi vatandaşlarının referandumda kullanacakları oy için Belçika’nın başkenti Brüksel’de sandıklar kuruldu. Fakat Türk Büyükelçiliği binasına yakın bölgelerde Türk vatandaşları arasında gerginlik çıktı. Hızla büyüyen tartışma büyük kavgaya dönüştü. Çıkan kavgada da 4 kişi ağır yaralandı. Çıkan kavganın üzerine olay yerine gelen

Belçika’daki referandum kavgalı başladı. Türk vatandaşları arasında gerçekleşecek halk oylaması nedeni ile birbirine girdi.

Gurbetçi vatandaşlarının referandumda kullanacakları oy için Belçika’nın başkenti Brüksel’de sandıklar kuruldu. Fakat Türk Büyükelçiliği binasına yakın bölgelerde Türk vatandaşları arasında gerginlik çıktı. Hızla büyüyen tartışma büyük kavgaya dönüştü. Çıkan kavgada da 4 kişi ağır yaralandı. Çıkan kavganın üzerine olay yerine gelen polis ekipleri müdahalede bulundu. Ve çevrede geniş çaplı güvenlik önlemleri alındı.

Belçika’daki referandum kavgalı başladı

Karşıt görüşlü Türk vatandaşlarının arasında çıkan kavgaya ilişkin Brüksel Başkonsolosluğu’ndan açıklama yapıldı. Başkonsolosluktan yapılan açıklamada, “30 Mart Perşembe günü öğleden sonra Başkonsolosluğumuzda oy verme işlemleri sorunsuz bir şekilde devam ederken, başkonsolosluğumuza 100 metre mesafede bir grup vatandaşımız arasında çıkan arbede neticesinde yaralanmalar olduğu büyük üzüntüyle öğrenilmiştir. Bu olaydan dört siyasi parti (AK Parti, MHP, CHP, HDP) temsilcimiz büyük üzüntü duymuş olup, yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar dilemektedirler. Yaralı vatandaşlarımıza ziyarette bulunulacaktır.” ifadelerine yer verildi.

Çıkan kavgaya tepki göstermek için olay yerine gelen vatandaşları UETD (Avrupa Türk Demokratlar Birliği) Belçika Başkanı Basir Hamarat açıklama yaparak sakinleştirdi. Bu grup polis ekiplerinin güvenlik önlemleri arasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik tezahürat yaptı. Başkonsolosluk yakınlarında toplanan bir grup vatandaş,  “Dik dur, eğilme, bu millet seninle”, “Her Türk asker doğar”, “Vatan sana canım feda” ve “PKK kalleştir, Türk-Kürt kardeştir” sloganları attı.