DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Belçika darbe karşıtı Türkleri ifadeye çağırıyor

Belçika darbe karşıtı Türkleri ifadeye çağırıyor

Türkiye’de 15 temmuz gecesi yaşanan darbe girişimi sonrasında Belçika’nın Beringen kentinde düzenlenen gösterilere katılan darbe karşıtı Türkler ifadeye çağırılıyor.\r\n\r\n

Türkiye’de 15 temmuz gecesi yaşanan darbe girişimi sonrasında Belçika’nın Beringen kentinde düzenlenen gösterilere katılan darbe karşıtı Türkler ifadeye çağırılıyor.Türkiye’de darbe girişimini tepkisini düzenlenen gösterilere ve sosyal medyada yazdıklarıyla gösterenler, ifadeye çağırılıyor. Belçika’nın Beringen kentinde düzenlenen gösterilere çok sayıda darbe karşıtı Türk katılmıştı. Belçika polisi şimdiye kadar yaklaşık 60 kişinin ifadesini aldı. İfade veren 60 kişi ise FETÖ’cuların şikayetlerinin ardından polisin harekete geçtiğini iddia etti. İfadeye çağırılan 60’a yakın kişi halkı kışkırtmak ve FETÖ’ye bağlı kurumlara zarar vermekle suçlanıyorlar.

“Bizi yıldırmaya çalışıyorlar”

belcikaSerkan Özver, “Birlik olduk, bir olduk. Bunu kaldıramayan FETÖ mensupları, onları boykot ettiğimiz için her koldan saldırmaya başladı. Bizi yıldırmaya çalışıyorlar. Polise devamlı olarak ifade vermeye çağrılıyoruz” dedi. Ve FETÖ yanlısı bir esnafın tehdit ettiğini söyledi. Tehdit eden esnaf ‘Eğer boykotunuzdan dolayı iflas edersem veya dükkanıma bir taş atılırsa burayı (Beringen kenti) kan gölüne çeviririm’ sözlerini sarf ettiğini söyledi. Bu tehditlerin gerçekleştiği esnada Belçika polisinin de orada olduğunu ve ‘Müdahale etmeyecek misiniz? Tehdit ediyor’ dediklerinde de  ‘Türkçe konuşuyor, biz anlamıyoruz’ cevabıyla karşı karşıya kaldıklarını söylüyor.Kubilay Yöney, “İşleri güçleri bizi yıldırmak, polisten korkutmak. Akıllarına ne geliyorlarsa yapıyorlar. Bunlardan korkumuz yok” dedi.