DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Belçika’da Angela Merkel’e şok protesto!

Belçika’da Angela Merkel’e şok protesto!

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Belçika’da bulunan aşırı sağcı Flamanlar tarafından protesto edildi.Almanya Başbakanı Angela Merkel, sığınmacı politikası nedeni ile Belçika’daki Flamanlar tarafından protestoya maruz kaldı. Gent ve Leuven Üniversitesi, Angela Merkel’e fahri doktora ünvanını verdi. Bunun ardından törenin gerçekleştiği Gent kentinde bulunan Thee Egg salonunda büyük bir kalabalık oluştu. Toplanan kişiler  aşırı sağcı Flaman Menfaati partisinin

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Belçika’da bulunan aşırı sağcı Flamanlar tarafından protesto edildi.Almanya Başbakanı Angela Merkel, sığınmacı politikası nedeni ile Belçika’daki Flamanlar tarafından protestoya maruz kaldı. Gent ve Leuven Üniversitesi, Angela Merkel’e fahri doktora ünvanını verdi. Bunun ardından törenin gerçekleştiği Gent kentinde bulunan Thee Egg salonunda büyük bir kalabalık oluştu. Toplanan kişiler  aşırı sağcı Flaman Menfaati partisinin lideri Filip Dewinter ve destekçileriydi. Kalabalık salonun önünde Angela Merkel karşıtı gösteri düzenledi.

Angela Merkel, Belçika’da protesto edildi

Almanya Başbakanı Angela Merkel’in sığınmacı politikasına karşı görüşte olan  Flaman milliyetçiler, düzenlenen protestoda çok sayıda pankart taşıdı. Pankartlarda  “Merkel istenmiyor”, “Merkel gitmeli” ve “Stasi Merkel’in Avrupa soykırımını durdurun” yazıları vardı. Bu pankartların aynıları Angela Merkel’in geçtiği yollara da yerleştirildi.  Almanya’da İslam ve göçmen karşıtı PEGIDA hareketinin sloganı olan “Merkel gitmeli” ifadesi Belçika’da da kullanıldı.İsveç’te güvenlik riski taşıyan sığınmacıların sayısında artışİsveç’te yapılan araştırmalar sonrasında ülkede güvenlik riski taşıyan sığınmacıların sayısında artış olduğu açıklandı. İşte İsveç Göçmen Dairesinden yapılan açıklama…İsveç Göçmen Dairesi, ülke genelinde polis istihbarat birimlerine çok sayıda ihbar geldi. İhbarlarda ‘güvenlik riski’ taşıyan sığınmacıların çok arttığı ve endişelerin olduğu bilgileri yer alıyordu. Bunun yanı sıra istihbarat örgütü olan SAPO’nun bu tarz kişileri sınır dışı etmek istemesine karşılık bir kısmının hala ülkede olduğu ifade edildi.SAPO ve İsveç Göçmen Dairesi’nden bomba rakamlarÜlkeye sığınma başvurusu yapanlar arasında güvenlik riski taşıyan bir an önce tespit edilmesi gerektiği ifade edildi. Ve bu yıl içerisinde istihbarat örgütü SAPO ve İsveç Göçmen Dairesi’nin verilerine göre güvenlik riski taşıyan sığınmacı başvuru sayısı tam 671’e yükseldi. 2016 yılında 671’e yükselen bu sayı 2014 yılında 109, 2015 yılında ise 461 idi. Göçmen Dairesi Özel Operasyonlar Birimi Başkanı Oskar Ekblad bu artışı geçtiğimiz yıl yaşanan büyük sığınmacı dalgasına bağladı. Ve ‘‘Sığınma başvurularındaki sayısın bu yıl çok düşmüş olmasına karşın daha önceki yıllardaki ortalama 100 sayısına gerileyeceğine ihtimal vermiyorum.’’ şeklinde ifadelere yer verdi.Göçmen Dairesi Özel Operasyonlar Birimi Başkanı Oskar Ekblad, bu sığınmacıların çoğunun Suriye ve Irak gibi savaş yaşanan bölgelerden geldiğinin altını çizdi. ‘‘Bu bölgelerde yoğun olarak savaş suçu işleniyor, görülmemiş acımasız bir savaş yürütülüyor. Bu da radikalleşme riskini arttırıyor. Ancak bizim sistemimiz tehdit unsurunu tek başına engelleyecek kadar yeterli değil. Bunun yanısıra güvenlik riski taşıdığı değerlendirmesi yapılan kişilerin derhal sınırdışı edilme işlemi de kolay değil. Zira bu kişiler geldikleri ülkelerde işkenceye uğrama, idam ile cezalandırılma riski taşıyabiliyorlar. ” dedi.