DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Belçika’da yaşayan Türk aileye görülmemiş işkence

Belçika’da yaşayan Türk aileye görülmemiş işkence

Belçika’da yaşayan Türk aile maruz kaldıkları bu olay karşısında ne yapacaklarını bilemedi. Bu duruma Türkiye’deki akrabaları büyük tepki gösterdi.\r\n\r\n

Belçika’da yaşayan Türk aile maruz kaldıkları bu olay karşısında ne yapacaklarını bilemedi. Bu duruma Türkiye’deki akrabaları büyük tepki gösterdi.Belçika’da hayatını kaybeden, Belçika yargısından izin çıkmadığı için tam 937 gün morgda bekletilen cenazelerin sahipleri bu duruma büyük tepki gösterdi. Geçtiğimiz günlerde çıkan bir kavgada hayatlarını kaybeden Uğur Aygün ve Süleyman Aygün cenazeleri 937 gün morgda bekletildi. Bunun sebebinin ise Belçika yargısının izin vermemesiydi. Bu durumu gündeme taşıyan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, akrabaları tarafından takdir edildi. Ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a teşekkürlerini ilettiler.

Belçika’da görülmemiş olay

Hayatını kaybeden kardeşlerin Afyonkarahisar’da bulunan halasının oğlu Celal Aygün konu ile ilgili bir açıklama yaptı. Celal Aygün,  “Belçika’ya ‘cenazelerimizi Türkiye’ye götüreceğiz’ dedik, mahkemelik olduk. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, o günler de Belçika’ya gelmiş ve bizim için çok uğraşmıştı. Ve hükümet 3 yıl bekletti. Hatta morg ücretini de aldılar. Türk hükümeti o dönem bize çok büyük destek oldu. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a çok teşekkür ediyoruz. Çok uğraştı, bizim için çok yardımcı oldu.” dedi.

2 yıl boyunca morgda beklettiler

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Ankara Bölge Adliye Mahkemesinde düzenlendiği ziyarette bir konuşma yaptı. Bekir Bozdağ, Yaşanan o olayı da konuşmasında yer verdi. ‘Delil ihtiyacı olur’ düşüncesiyle tam 937 gün iki kardeşin cenazelerinin bekletildiği ve bu bekletmenin parasının da ailesinden alındığını açıkladı. Bekir Bozdağ,  “Türkiye’yi insan hakları ve hukuk devleti prensipleri çerçevesinde başkalarıyla mukayese edenler, önce dönüp kendilerine bakacaklar. Türkiye, bundan sonraki süreçte başka ülkelerdeki hak ihlallerini, ihlali yapanların yüzüne söylemeye devam edecektir.” demişti.