DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Belçika’dan bomba Türkiye açıklaması : İlişkileri sonlandıralım

Belçika’dan bomba Türkiye açıklaması : İlişkileri sonlandıralım

Belçika’dan gelen bomba açıklama gündemi alt üst etti. Belçika’dan gelen Türkiye açıklamasında ‘Türkiye ile ilişkileri sonlandıralım’ ifadelerine yer verildi. Gündeme bomba gibi düşen bu açıklamayı Belçika Başbakanı Charles Michel yaptı. Charles Michel, “Türkiye-AB ilişkilerini sonlandırmalıyız. Türkiye ekonomik açıdan bize bağlı ama biz tehdit etmiyoruz” dedi. Açıklamasına “Avrupa Birliği Türkiye’ye sadece mülteci krizi dolayısıyla bağlı. Türkiye bizi en zayıf olduğumuz nokta

Belçika’dan gelen bomba açıklama gündemi alt üst etti. Belçika’dan gelen Türkiye açıklamasında ‘Türkiye ile ilişkileri sonlandıralım’ ifadelerine yer verildi.

Gündeme bomba gibi düşen bu açıklamayı Belçika Başbakanı Charles Michel yaptı. Charles Michel, “Türkiye-AB ilişkilerini sonlandırmalıyız. Türkiye ekonomik açıdan bize bağlı ama biz tehdit etmiyoruz” dedi. Açıklamasına “Avrupa Birliği Türkiye’ye sadece mülteci krizi dolayısıyla bağlı. Türkiye bizi en zayıf olduğumuz nokta ile kendine bağlıyor. Aslında Türkiye bize ekonomik olarak bağlı fakat biz onlar gibi tehdit etmiyoruz” sözleri ile devam etti.

‘Türkiye ile ilişkileri sonlandıralım’

ilişkileri sonlandıralım

Belçika Başbakanı Charles Michel, Türkiye ile müzakerelerin sonlandırılmasını istedi. Buna sebeb olarak da Türkiye’nin Avrupa Birliğinden 3 milyar euro istediğini ama hala istenilen şartlara uymadığını gösterdi. Bunun yanı sıra birde son günlerde yaşanan olayların sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çok sert açıklamaları olduğunu ifade etti. Charles Michel, “Türkiye ile mülteci anlaşması kesinlikle sorgulanmalı. Bizim dış sınırları sorgulamak Erdoğan’a kalmadı, gelecekte biz kendi sınırları korumak için çalışmalıyız ve hatta Avrupa güvenliğini garanti altına almalıyız” dedi.