DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Berlin’de Halep’e destek mitingi düzenlendi

Berlin’de Halep’e destek mitingi düzenlendi

Halep’te yaşanan insanlık dramına Berlin’de sessiz kalmadı. Berlin’de toplanan kalabalık Halep’e destek mitingi düzenledi. Mitinge 200 kişinin üzerinde vatandaş katıldı.\r\n\r\n

Halep’te yaşanan insanlık dramına  Berlin’de sessiz kalmadı. Berlin’de toplanan kalabalık Halep’e destek mitingi düzenledi. Mitinge 200 kişinin üzerinde vatandaş katıldı.Halep’teki vatandaşlara destek için DİTİB, İslam Toplumu Milli Görüş Teşkilatı Berlin, Alperen Ocakları ve Berlin Türk Cemaati bir etkinlik düzenledi. Bu miting Araplar ve Türklerin daha yoğunlukta yaşadığı Neukölln kentindeki Hermannplatz Meydanı’nda yapıldı. Mitinge yaklaşık 200 kişi katıldı. Mitingin açılışı Kuran-ı Kerim ile başladı. Okunan Kuran-ı Kerim’ler hem Halep’te yaşamını yitirenler hem de son zamanlarda Türkiye’deki hain terör saldırısında hayatını kaybedenlerin ruhlarına bağışlandı.

Berlin’den destek mitingi!

Hermannplatz Meydanı’nda toplanan kalabalık Halep’te yaşananlardan dolayı önemli konuşmalar yapıldı. Konuşmalar Türkçe, Arapça ve Almanca olarak yapıldı. Yaklaşık 200 civarındaki vatandaşlarda Suriye’de yaşanan olaylara izin verilmemesini istediler. Hermannplatz Meydanı’nda  Türkiye, Suriye, Azerbaycan bayrakları dalgalandı. Ve Suriye’deki acı olayları protesto eden pankartlar taşındı. Mitingin sonunda da Halep’te hayatını kaybeden vatandaşlar ve şehitler için cenaze namazı kılındı. Böylelikle de düzenlenen miting sorunsuz bir şekilde sona erdi.

Brüksel, Halep’te yaşananlara sessiz kalmadı

Halep’in doğusunda yaşananlara sessiz kalmayan, oradaki halk ile dayanışma içinde olduğunu belirtmek için Brüksel siyaha büründü.Belçika’nın başkenti olan Brüksel’de sembol haline gelmiş olan Grande Place Meydanı’nda yaklaşık 200 kişi toplandı. Burada toplanan grup Halep’te yaşanan acı saldırıları protesto etti. Eylem iki saat boyunca ellerindeki mumlar ile Rusya, İran ve Esad lehine sloganlar attı. Halep için Brüksel Belediye Başkanı Yvan Mayeur’un aldığı karar ile Grand Place Meydanı’nın ışıkları yarım saat söndürüldü. Karanlığa bürünen Grand Place Meydanı’nda karanlık yer saat ile 19.00 ve 19.30 arasında gerçekleşti.

BRÜKSEL’DEN HALEP’E DESTEK!

Brüksel Belediye Başkanı Yvan Mayeur yaptığı yazılı açıklamada, Halep halkı ile dayanışma içinde olduklarını vurgulamak için Avrupa’nın en güzel meydanlarından olan Grand Place Meydanı’nın ışıklarının söndürüldüğünü bildirdi. Ve “Bu sembolik hareketle, Halep’teki dram karşısında duyarsız kalan uluslararası camiayı acilen harekete geçirmeyi hedefliyoruz“ dedi.Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Halep’te savrulan insanlığın vicdanıdır. Bugün Sayın Putin ile tekrar görüşeceğim. MİT Müsteşarımız aynı şekilde takip ediyor. Sahadaki durum çok kırılgan ve karmaşık. Ateşkesin üzerinden saatler geçmeden rejim güçleri yeniden saldırıya geçti. Ey BM neredesin. Her şeyden önce bir koridor istiyoruz. Türkiye’ye mi gelecekler onları da bağrımıza basmaya hazırız.”