DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Berlin’de hayatını kaybedenlerin uyrukları belli oldu

Berlin’de hayatını kaybedenlerin uyrukları belli oldu

Geçtiğimiz günlerde Noel pazarına yapılan tır saldırısında hayatını kaybedenlerin uyrukları belli oldu. 12 kişiden 6’sının Alman vatandaşı olduğu tespit edildi.\r\n\r\n

Geçtiğimiz günlerde Berlin’deki Noel pazarına yapılan tır saldırısında hayatını kaybedenlerin uyrukları belli oldu. 12 kişiden 6’sının Alman vatandaşı olduğu tespit edildi.Almanya’nın başkenti Berlin’de bulunan Noel pazarına giren tır 12 kişinin ölümüne neden oldu. Terör saldırısı olduğu düşünülen olayı dün akşam saatlerinde IŞİD üstlendi. Saldırının hemen sonrasında olay yerine giden sağlık ekipleri gönderildi. Fakat  buna rağmen 12 kişi hayatını kaybetti ve yaklaşık 50 kişi de yaralandı.

Berlin’de hayatını kaybedenlerin uyrukları belli oldu

Noel pazarına yapılan saldırıda hayatını kaybeden 12 kişiden 6’sının Alman vatandaşı olduğu tespit edildi. Diğer bir kişinin ise Noel pazarına bir yabancı ülkeden gelmiş bir turist olarak düşünülüyor. Berlin Belediye Başkanı Michael Müller ise yaptığı açıklamada hayatını kaybedenlerin aralarında turistlerinde olabileceğinin altını çizdi. Çünkü saldırının meydana geldiği olay yerinde çok sayıda pasaporta rastlandı. Saldırı ile ilgili yürütülen operasyona çok sayıda polis ve özel kuvvetler katılıyor. Savcılık tarafından yürütülen operasyonda daha saldırganın kimliğine ulaşılamadı.

Saldırıyı terör örgütü IŞİD üstlendi

 İslam dinini terör eylemlerine dayanak göstererek katliam yapan kanlı örgüt IŞİD, Berlin’de düzenlenen saldırıyı üstlendi. Irak ve Suriye topraklarında sözde ‘İslam Devleti’ kuran IŞİD, medya kolu Amaq üzerinde yaydığı bir haberle 12 kişinin ölümüne, 48 kişinin yaralanmasına sebep olan saldırıyı sahiplendi.

IŞİD PROPAGANDA ARACI AMAQ İLE FAİLİ YÜCELTTİ

Örgütün propaganda aracı Amaq, yüzlerce insanın üzerine tır ile dalacak kadar canice davranan faili ‘İslam Devleti’nin askeri’ olarak yüceltti. Bununla birlikte fail hakkında hiçbir şekilde bilgi paylaşmaması haberin doğruluğu konusundaki şüpheleri arttırdı. Uzmanlara göre katliam IŞİD yönetimi tarafından koordine edilmemiş olabilir.Ancak saldırı, IŞİD’in internetteki bilinen kanalları tarafından yayılıyor ve bu IŞİD’in bundan önceki saldırı üstlenme tarzıyla da uyumluluk gösteriyor. Tek eksik ise video görüntülü bir üstlenmenin olmayışı

FAİLLER YAKALANANA KADAR KİMSEYE DİNLENMEK YOK!

Federal İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, saldırıda birçok ayrıntının İslam dinini istismar eden terör gruplarına işaret ettiğini söylemişti. IŞİD’in saldırıyı üstlenmesi üzerine tekrar açıklamada bulunan bakan, “İslam Devleti olarak adlandırılan ancak gerçekte bir terör çetesi olan bu grubun saldırıyı üstlendiğini yeni öğrendik.” dedi ve soruşturmaların devam ettiğini söyledi. De Maiziere, “Bırakalım güvenlik makamları işlerini yapsın. Büyük bir gayretle çalışıyorlar. Fail veya failler yakalanana kadar da kimseye dinlenmek yok” şeklinde konuştu.