DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Berlin Metroda kadına tekme atan saldırganlar akraba çıktı

Berlin Metroda kadına tekme atan saldırganlar akraba çıktı

Almanya’nın başkenti Berlin’de Berlin Hermann Metro İstasyonu’da bir kadını merdivenlerden inerken tekmeleyen saldırganların kim olduğu belli oldu.

26 Ekim’de Almanya‘nın başkenti Berlin’de Berlin Hermann Metro İstasyonu’da bir kadını merdivenlerden inerken tekmeleyen saldırganların kim olduğu belli oldu. Sosyal medyada büyük tepki toplayan ve Almanya‘yı ayağa kaldıran olayda görüntülerde kadına saldıranların akraba oldukları belli oldu. Bild gazetesinde yer alan ve saycılık kaynaklarına dayanan habere göre, 26 yaşındaki genç kadına saldıranlar Bulgaristan kökenli çıktı.

YETKİLİLER BULGAR YETKİLİLERLE İLETİŞİM HALİNDE

Pazartesi günü görüntülerde yer alan bir kişi polis tarafından yakalanmıştı. Görüntülerdeki saldırganlardan biri Berlin Savcılığının tarafından gözaltına alınarak sorgulanmıştı. Bild Gazetesi’nin verdiği bilgilere göre, görüntülerdeki saldırgan ve akrabalarına ait Almanya‘da hiç bir adres bulunamadı. Saldırganların Bulgaristan’a kaçmış olabilme ihtimaller yüksek. Bild’in haberine göre Alman yetkilileri saldırganlar için Bulgar yetkililerle iletişim halinde.

KAN DONDURAN OLAY NASIL GERÇEKLEŞMİŞTİ?

Olay Almanya‘nın başkenti Berlin’de Hermann Caddesi metro durağında gerçekleşmişti. Tüm dünyayı ayağa kaldıran görüntüler 26 ekim gecesi kaydedildi.  Görüntülerde elinde bira şişesi ve sigara olan kişi, merdivenlerden inen kadına yaklaşıp tekme attığı görülüyor. Saldırganın yanında diğer üç kişide arkadaşını sakince izleyip olay yerinden hep beraber uzaklaşıyorlar. Merdivenlerden yüzüstü düşen 26 yaşındaki genç kadın için sosyal medyada kullanıcıları tarafından milyonlarca tepki geldi.

ÜNLÜLER SALDIRGANLARI BULANA ÖDÜL VERECEK

Dünya genelinde tepki gösterilen saldırganlar için ünlülerde seferber oldu. Lady Gaga ve Charlize Theron gibi ünlü isimler görüntülerdeki saldırganları bulana veya polise ihbar edene 2 bin euro ödül vereceğini söyledi.

BERLİN POLİSİ 7 BİN 400 LİRA ÖDÜL VERECEK

Tagesspiegel gazetesinin savcılık kaynaklarına dayandırdığı habere göre, saldırganlardan birine yakalandı. Almanya’da tepkileri hala devam eden olay görüntülerinde yer alan bir kişi Polis tarafından tespit edilip yakalandı.Ünlü isimler gibi Berlin polisi de görüntülerde yer alan saldırganların bulunması için yaklaşık yaklaşık 7 bin 400 TL ödül koydu.

SALDIRGANLARI TANIYANLAR BU NUMARAYI ARASIN

Sosyal medyadan, ünlülere, ünlülerden siyasilere kadar büyük tepkiyle karşılanan olayda, saldırganların yabancı uyruklu iddiasında bulunan ırkçı gruplar haklı çıktı. Yaralama suçundan soruşturma başlatan Berlin polisi, tanıkların (030) 4664- 57 11 00 numaralı telefona başvurmalarını istedi.Bulgaristan’a kaçtıkları düşünülen saldırganların en kısa sürede yakalanması bekleniyor.