DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Berlin saldırısı ile ilgili yeni bilgiler ortaya çıktı

Berlin saldırısı ile ilgili yeni bilgiler ortaya çıktı

Geçtiğimiz haftalarda Berlin’deki Noel Pazarı’na düzenlenen saldırı ile ilgili yeni gelişmeler yaşandı. İşte o haberimiz..\r\n\r\n

Geçtiğimiz haftalarda Berlin’deki Noel Pazarı’na düzenlenen saldırı ile ilgili yeni gelişmeler yaşandı. İşte o haberimiz..Almanya’nın başkenti Berlin’de bulunan Noel Pazarı’na tır saldırısında tam 12 kişi hayatını kaybetmişti. Saldırıyı düzenleyen Anis Amri ise olayın hemen ardından Belçika’nın başkenti ola Brüksel’e geldiği ortaya çıkan yeni gelişmeler arasında yer aldı. Brüksel’e gelen zanlı bir tren istasyonunda 2 saat kaldığı ortaya çıktı.

Berlin saldırısında yeni gelişme!

Konu ile ilgili olarak Belçika Federal Savcılığından açıklama yapıldı. Açıklamada yer alan bilgilere göre, Brüksel polisi, Berlin’de yaşanan tır saldırısı sonrası yaptığı soruşturmada Nord Tren İstasyonu’ndaki tüm güvenlik kameralarını inceledi. Ve incelemenin sonucunda zanlı Anis Amri’nin 21 Aralık 20016’da saat 19.00 sularında Brüksel’e geldiği tespit etti. Saldırganın Amsterdam’dan geldiği ve akşam saat 21.00’e kadar tren istasyonunda kaldığı ortaya çıktı. Anis Amri’nin orada sonra nereye gittiği ise belirtilmedi. Hollandalı yetkililer, Anis Amri’nin 21 Aralık 2016 tarihinde Amsterdam Tren İstasyonu’nda görüldüğünü söylemişti.

Anis Amri Milano’da öldürüldü

TIR ile noel pazarına girerek 12 kişinin ölümüne, 48 kişinin yaralanmasına sebep olduğu gerekçesiyle aranan Anis Amri Milano’da öldürüldü. İtalya Başbakanı Marco Minniti, Amri’nin bir trafik kontrolü esnasında polis tarafından vurulduğunu söyledi. Minniti’ye göre öldürülen kişiden alınan parmak izleri ile TIR’da bulunan parmak izleri aynı kişiye ait.Almanya hükümeti ise Amri’nin ölümünü henüz doğrulamadı. Hükümet sözcülerinden Ulrike Demmer, hükümetin İtalyan makamları ile sıkı irtibat içinde olduğunu ve henüz net bir açıklama için erken olduğunu dile getirdi.

AMRI, SOKAK KONTROLÜNDE POLİSİN DİKKATİNİ ÇEKTİ

Almanya’nın başkenti Berlin’de çok sayıda kişinin yaşamını yitirmesine neden olan Noel pazarı saldırısında yeni bir gelişme yaşandı. Saldırının hemen ardından başlatılan soruşturma hız kesmeden devam ediyor. Soruşturma kapsamında Tunuslu bir vatandaşın gözaltına alındığı ifade edildi. Gözaltına alınan kişinin 40 yaşında olduğu açıklandı.Elde edilen bilgilere göre zanlı, gece saat 03:00’te Sesto San Giovanni İstasyonu yakınlarında gerçekleştirilen sokak kontrolünde göze çarpmış. Kimliğini göstermesi istendiğinde ise sırt çantasından silahını çıkarmış ve polislerin üzerine ateş etmiş. Bunun üzerine karşılık veren polisler Amri’yi öldürmüş. Görgü tanıklarının ifadesine göre polisler daha sona Amri’yi hayata döndürmeye çalışsa da başarılı olamamış. Polislerden birinin ise yaralı olduğu söyleniyor.