DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Berlin saldırısından sonra 1 günlük yas ilan edildi

Berlin saldırısından sonra 1 günlük yas ilan edildi

Berlin’deki noel pazarına girmesi sonucu 9 kişi hayatını kaybetmiş, 50 kişi de yaralanmıştı. Almanya bu korkunç saldırının üzerine ülke genelinde bir günlük yas ilan etti.\r\n

Berlin’deki noel pazarına girmesi sonucu 9 kişi hayatını kaybetmiş, 50 kişi de yaralanmıştı. Almanya bu korkunç saldırının üzerine ülke genelinde bir günlük yas ilan etti.Almanya’yı derinden sarsan ve terör saldırı olduğu düşünülen olay ülke genelinde büyük bir yankı buldu. Saldırının sonrasında ise Almanya’da bir günlük yas ilan edildi. Konu ile ilgili olarak Federal İçişleri Bakanlığı bir mesaj yayımladı. Yayımlanan mesajda İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere’nin ülkedeki resi makamlarda hayatını kaybedenlerin anısına Alman bayraklarının yarıya indirilmesini istediği bilgisi yer aldı.

ABD’nin daha önceden uyarıda bulunduğu iddia edildi

Yaşanan bu olayın yanı sıra Amerika’nın Kasım ayında Noel boyunca terör saldırısı olabileceğini konusunda uyarı da bulunduğu iddia edildi. Konu ile ilgili olarak Alman basınına yansıyan haberlerde, Noel boyunca terör saldırılarının olabileceğini ve Noel pazarlarına gidenlerin dikkatli olmalarını istediğinin uyarısı yapıldı.Noel pazarına yapılan saldırının terör saldırısı olabileceği nedeni ile açılan soruşturmayı Federal Savcılık devraldı. Yaşanan bu üzücü olaydan ötürü de Almanya Başbakanı Angela Merkel bugün gerçekleştireceği toplantıyı iptal etti. Saldırıyı kimin yaptığına ilişkin ifadelerde gözler sığınmacılara çevrildi.  Bavyera Eyaleti İçişleri Bakanı Joachim Herrmann ise iddia edildiği gibi saldırıyı Afkan kökenli bir sığınmacı tarafından gerçekleşmişse, bu durumun hiç iyi olmayacağını ifade etti.

İşte Berlin’de yaşanan o olay!

Almanya’nın başkenti Berlin’de bir tırın noel pazarına girmesi sonucunda 9 kişi hayatını kaybetti, 50 kişi de yaralandı. Polis sözcüsünün AFP haber ajansına aktardığına göre olay henüz gerçekleştiği için fazla bilgi yok. Ancak Alman Haber Ajansı dpa’ya konuşan bir diğer polis sözcüsü olayın bir saldırı sonucu gerçekleşmiş olabileceğini söyledi.

İLK BULGULAR SALDIRIYA İŞARET EDİYOR

Polis twitter hesabı üzerinden de olay hakkında acil duyuruda bulundu ve Breitscheidplatz meydanında bir tırın sebep olduğu olaydan bahsetti.Olay Almanya saati ile 20:00 sularında, çok sayıda insanın yaklaşan noel vesilesiyle uğradığı Charlottenburg semtindeki noel pazarında gerçekleşti. Alman medyasında yer alan ilk haberlere göre tır Polonya plakalı ve şoför olay yerinden kaçtı. Ancak polis, bütün bulguların bunun bir saldırı olduğuna işaret ettiğini söylüyor.

POLİS GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALDI

Olayi Kaiser Wilhelm Anıt Kilisesinin hemen yakınında meydana geldi. Olay yerine gelen polis Breitscheidplatz meydanını büyük ölçüde kapattı. İtfaiye ve polis ekipleri olay yerindeki çalışmalarını sürdürüyor. Saldırı ihtimali büyük olduğu için polishayvanat bahçesi de içinde olmak üzere birçok yerde olası yeni saldırılara karşı nöbet tutuyor.

FRANSA’DAKİ SALDIRIYA BENZİYOR

Saldırı, Fransa’nın Nis şehrindeki saldırıyı anımsattığı için halk içinde endişeye sebep oldu. Nis’te geçtiğimiz temmuz ayında bir kamyon kalabalığın içine dalmış ve 84 kişinin ölümüne, 150 kişinin de yaralanmasına sebep olmuştu.

LUDWİGSHAFEN’DE DE BİR ÇOCUK NOEL PAZARINA BOMBA YERLEŞTİRMİŞTİ

Geçtiğimiz ay da Almanya doğumlu 12 yaşındaki Iraklı bir çocuk Ludwigshafen’de biri noel pazarında olmak üzere iki bombalı saldırı girişiminde bulunmuş, ancak her ikisinde de başarısız olmuştu. Saldırı teşebbüsü ile ilgili soruşturma devam ediyor.