DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Berlin’de Metro Saldırganı Yakalandı

Berlin’de Metro Saldırganı Yakalandı

Berlin’de metro istasyonunda merdivenlerden inen genç kadına tekme atan metro saldırganı Cumartesi günü Charlottenburg’da bir otobüs durağında yakalandı.

Dünya genelinde büyük tepkiye yol açan metro saldırganı yakalandı. Berlin’de Hermann Metro İstasyonu’da merdivenlerden inen kadına tekme atıp yaralanmasına neden olan saldırganın görüntüleri sosyal medyada yayılmış dünya genelinde büyük tepkilere yol açmıştı. Berlin Polisi Twitter hesabından yaptığı açıklamayla sosyal medyada onlarca yakalama kampanyası başlatılan saldırganın yakalandığını duyurdu.

METRO SALDIRGANI YAKALANDI

Konuyla ilgili günlerdir çalışmalarını sürdüren Berlin Polisi, resmi Twitter hesabından konulma ilgili açıklama yaptı. Zanlının Cumartesi günü 16:30 sularında Charlottenburg’da bir otobüs durağında yakalandığı ve 27 yaşında Bulgar kökenli olduğu belirtildi.

METRODA SALDIRI NASIL GERÇEKLEMİŞTİ?

Tüm dünyada büyü ses getiren olay Almanya’nın başkenti Belin’de Hermann Metro istasyonunda gerçekleşmişti. 26 Ekim gecesi yaşanan olayın görüntülerinde, ellerinde bira şişeleri olan gruptan bir kişi istasyonun merdivenlerinden aşağı inen kadına yaklaşıp arkasından tekme attığı ve kadının aldığı darbe sonucu yere yüzüstü düştüğü görülüyordu. Sonradan görüntülerde yer alan üç kişinin akrabaları olduğu öğrenilmişti. Görüntülerde saldırganın akrabalarının hiç bir şey olmamış gibi yoluna devam etmesi herkesi şaşırtmıştı.

ALMANYA, BULGAR YETKİLİLERLE İRTİBATTAYDI

Metro’da kadına saldıran zanlının yanında görüntülenen kişilerin akrabaları olduğu öğrenilmişti. Görüntüler incelendikten sonra zanlının akrabalarından biri geçtiğimiz hafta Pazartesi günü yakalanmıştı. Berlin Savcılığı tarafından göz altına alınan zanlının akrabası sorgulanmıştı. Bild Gazetesi’nin aktardığı bilgilere göre, görüntülerdeki saldırgan ve akrabalarına ait Almanya‘da hiç bir adres bulunamamıştı. Saldırganların Bulgaristan’a kaçmış olabilme ihtimalleri üzerinde duruluyordu. Aynı kaynak Alman yetkililerin Bulgar yetkililerle irtibat halinde olduklarını belirtmişti.İşte Berlin’de yaşanan olayın görüntüleri:

ÜNLÜLER SALDIRGANLARI BULANA ÖDÜL VERECEK

Dünya genelinde tepki gösterilen saldırganlar için ünlülerde seferber oldu. Lady Gaga ve Charlize Theron gibi ünlü isimler görüntülerdeki saldırganları bulana veya polise ihbar edene 2 bin euro ödül vereceğini söyledi.

BERLİN POLİSİ 7 BİN 400 LİRA ÖDÜL VERECEK

Tagesspiegel gazetesinin savcılık kaynaklarına dayandırdığı habere göre, saldırganlardan birine yakalandı. Almanya’da tepkileri hala devam eden olay görüntülerinde yer alan bir kişi Polis tarafından tespit edilip yakalandı.Ünlü isimler gibi Berlin polisi de görüntülerde yer alan saldırganların bulunması için yaklaşık yaklaşık 7 bin 400 TL ödül koydu.