DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Berlin’deki noel pazarında can pazarı

Berlin’deki noel pazarında can pazarı

Almanya’nın başkenti Berlin’de bir tırın noel pazarına girmesi sonucu en az 9 kişi öldü, 50 kişi yaralandı. Olay akşam saatlerinde pazarın en kalabalık olduğu bir zamanda gerçekleşti. Polis, elde edilen ilk bulguların saldırıya işaret ettiğini söyledi.

Almanya’nın başkenti Berlin’de bir tırın noel pazarına girmesi sonucen az dokuz kişi hayatını kaybetti, en az elli kişi de yaralandı. Polis sözcüsünün AFP haber ajansına aktardığına göre olay henüz gerçekleştiği için fazla bilgi yok. Ancak Alman Haber Ajansı dpa’ya konuşan bir diğer polis sözcüsü olayın bir saldırı sonucu gerçekleşmiş olabileceğini söyledi.

İLK BULGULAR SALDIRIYA İŞARET EDİYOR

Polis twitter hesabı üzerinden de olay hakkında acil duyuruda bulundu ve Breitscheidplatz meydanında bir tırın sebep olduğu olaydan bahsetti.Olay Almanya saati ile 20:00 sularında, çok sayıda insanın yaklaşan noel vesilesiyle uğradığı Charlottenburg semtindeki noel pazarında gerçekleşti. Alman medyasında yer alan ilk haberlere göre tır Polonya plakalı ve şoför olay yerinden kaçtı. Ancak polis, bütün bulguların bunun bir saldırı olduğuna işaret ettiğini söylüyor.

POLİS GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALDI

Olayi Kaiser Wilhelm Anıt Kilisesinin hemen yakınında meydana geldi. Olay yerine gelen polis Breitscheidplatz meydanını büyük ölçüde kapattı. İtfaiye ve polis ekipleri olay yerindeki çalışmalarını sürdürüyor. Saldırı ihtimali büyük olduğu için polishayvanat bahçesi de içinde olmak üzere birçok yerde olası yeni saldırılara karşı nöbet tutuyor.

FRANSA’DAKİ SALDIRIYA BENZİYOR

Saldırı, Fransa’nın Nis şehrindeki saldırıyı anımsattığı için halk içinde endişeye sebep oldu. Nis’te geçtiğimiz temmuz ayında bir kamyon kalabalığın içine dalmış ve 84 kişinin ölümüne, 150 kişinin de yaralanmasına sebep olmuştu.

LUDWİGSHAFEN’DE DE BİR ÇOCUK NOEL PAZARINA BOMBA YERLEŞTİRMİŞTİ

Geçtiğimiz ay da Almanya doğumlu 12 yaşındaki Iraklı bir çocuk Ludwigshafen’de biri noel pazarında olmak üzere iki bombalı saldırı girişiminde bulunmuş, ancak her ikisinde de başarısız olmuştu. Saldırı teşebbüsü ile ilgili soruşturma devam ediyor.