DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Berlin’den gelen uçakta zanlı Anis Amri aranıyor

Berlin’den gelen uçakta zanlı Anis Amri aranıyor

Polisler Berlin’deki Noel pazarına tır ile saldırı düzenleyen zanlı Anis Amri’yi bulmak için tüm güçleri ile çalışıyorlar. Son olarak Berlin’den gelen uçakta olduğu iddiası ile arama yapılıyor. Polisler Berlin’deki Noel pazarına tır ile saldırı düzenleyen zanlı Anis Amri’yi bulmak için tüm güçleri ile çalışıyorlar. \r\n\r\n

Son olarak Berlin’den gelen uçakta olduğu iddiası ile arama yapılıyor.Almanya’nın başkenti Berlin’de bulunan Noel pazarına tır ile saldırı yapan Anis Amri didik didik aranıyor. Hatta zanlıyı ihbar edip yakalanmasına sebeb olan kişiler için de ödül koyuldu. Son gelen iddialar arasında zanlının Stockholm Arlanda Havalimanı’na iniş yapan Berlin uçağında olduğu ifade edildi. Bu iddianın üzerine polis ekipleri havalimanına iniş yapan uçakta arama yapıyor.UÇAK DİDİK DİDİK ARANIYORBerlin’i sallayan bu olay ile ilgili Expressen gazetesinin yer verdiği haberde, terör saldırısını gerçekleştiren zanlı Anis Amri’ye çok benzediği söylenen bir kişinin uçakta olduğu ve bunun için güvenlik güçlerinin inen uçağı aradığı belirtildi. Gelen önemli bilgiler arasında da havalimanının hem dış hem iç hatlar terminali olarak kullanılan 2 nolu terminalin çevresini polis ekipleri ile sarıldı.  Tüm bu olaylar yaşanırken Stockholm polisi operasyona dair bir bilgi paylaşmadı.Stockholm Arlanda Havalimanı’nın işletmecisi Swedavia’nın Basın Sözcüsü Adam Ekman ise bir açıklama da bulundu. Açıklamada polis ekiplerinin operasyonunun Berlin’den gelen  Air Berlin uçağına yönelik olduğunu ifade etti.

Zanlı Anis Amri 100 bin Euro mükafat vaadiyle aranıyor

Avrupa, Berlin’de noel pazarında içi çelik yapıyla dolu bir tırı yüzlerce insanın üzerine süren ve 12 kişinin ölümüne, 48 kişinin de yaralanmasına sebep olan teröristin peşinde. Yeni şüphelinin ismi Anis Amri ve Tunuslu. Federal Suç Dairesi (BKD), Amri hakkında polise bilgi paylaşımında bulunanla 100 bin Euro’ya kadar mükafat verileceğini duyurdu.24 yaşındaki zanlının 1,78 metre boyunda, yaklaşık 75 kilo ağırlığında, siyah saçlı ve kahverengi gözlü olduğu bildirildi. BKD, bilgi paylaşımında bulunmak isteyenlere bir de uyarıda bulundu: “Hayatınızı tehlikeye atmayın. Söz konusu kişi şiddet uygulamaya eğilimli ve silahlı olabilir!”

ALMAN POLİSİ AYLARCA TAKİBE ALMIŞ

Berlin Başsavcılığı’ndan verilen son bilgilere göre Amri mart ila eylül ayları arasında polis tarafından takip edilmiş. Sebebi ise otomatik silah elde etmek için paraya ulaşmak için hırsızlık yapacağı yönünde bilgiye ulaşılması olmuş. Polis bu yüzden Amri’nin telefon görüşmelerini de takip altına almış. Alman Haber Ajansı dpa’ya göre soruşturmacıların kasım ayından bu yana Amri’den haberi vardı ve zanlı eyaletlerde ve federal çapta hizmet veren Terörle Mücadele Merkezinin (GTAZ) ortak oturumunda konu olmuştu.