DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Berlin’in ortasında yaban domuzu alarmı

Berlin’in ortasında yaban domuzu alarmı

Almanya’nın en kalabalık nüfusuna ve konut yoğunluğuna sahip başkent Berlin’deki yeşil alanlar insanlar kadar yabani hayvanlar için de yeterli seviyede yaşam alanı sunuyor. Öyle ki, trafiğin İstanbul trafiğini aratmadığı yerlerde dahi bir tilkiye veya yaban domuzu sürüsüne rastlamak mümkün.Berlinlilerle yabani hayvanların bu yanyana yaşamı genel olarak herkes kendi yoluna gittiği sürece barış içinde geçiyor. Ancak

Almanya’nın en kalabalık nüfusuna ve konut yoğunluğuna sahip başkent Berlin’deki yeşil alanlar insanlar kadar yabani hayvanlar için de yeterli seviyede yaşam alanı sunuyor. Öyle ki, trafiğin İstanbul trafiğini aratmadığı yerlerde dahi bir tilkiye veya yaban domuzu sürüsüne rastlamak mümkün.Berlinlilerle yabani hayvanların bu yanyana yaşamı genel olarak herkes kendi yoluna gittiği sürece barış içinde geçiyor. Ancak çok seyrek de olsa bu gizli anlaşmanın bozulduğu zamanlar da olmuyor değil.Bu istisnai durumlardan biri bugün Türklerin yoğun biçimde yaşadığı Wedding semtinde yaşandı. İlk önce Reinickendorf semtinin en işlek meydanlarından biri olan Kurt-Schumacher-Platz meydanında saat 14:00 civarında bir yaban domuzu sürüsü görüldü. Sürüdeki erkek yaban domuzu bilinmeyen bir sebeple diğerlerinden ayrıldı ve Wedding semtindeki Rehberge’de bulunan parka yöneldi. Yaban domuzlarının sık sık görüldüğü bu parkta aynı zamanda bir sinema ve futbol takımı yurdu bulunuyor. Yurdun olduğu yere gelen erkek yaban domuzu burada bir kadına ve iki erkeğe saldırdı. Kadın uyluğundan yaralanırken, iki erkek ise birkaç sıyrıkla tehlikeyi atlattı.

YABAN DOMUZU POLİSİN18 KURŞUNUYLA YERE SERDİ

Bir diğer açıklamaya göre Kurt-Schumacher-Platz’ta beliren yaban domuzu sürüsü trafiğin bol olduğu kavşakta paniğe kapıldı ve birkaç kişiyi yere yıkıp hafif yaralayacak şekilde koşmaya başladı. Bu birlikte koşuş 15 dakika boyunca Rehberge’deki parka kadar sürdü. Burada da birkaç kişiyi daha yaralayan domuzlardan biri alarma geçen polis tarafından 18 kurşunla vuruldu. Diğerleri ise kaçmayı başardı.

BERLİN HEM İNSANLARA HEM DE YABANİ HAYVANLARA EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR

Domuzların görüldüğü yer oldukça boş bir çevre alanı bulunan Tegel Havalimanına yakın. Bu muhitte hem orman hem de iki büyük göl var. Semtlerin içindeki parklar da yeterince ağaçlık alan sunduğu için Berlin’de güpegündüz yabani hayvanlara rastlamak zor değil. Hele hele kışın ormanda havanın daha soğuk olduğu ve yemek sıkıntısının başgösterdiği zamanlarda insanların yoğun olarak yaşadıkları alanlar hem sıcaklık hem de yiyecek açısından yabani hayvanlara daha fazla şans tanıyor.

ALMANLAR DEVLETİ ORMANDAN YÖNETİYOR

Hatta Berlin’in merkezinde, başbakanlığın, parlamentonun, cumhurbaşkanlığı sarayının etrafında bile bu hayvanlara rastlamak mümkün. Sebebi ise Berlin’in merkezinin devasa bir ormana sahip olması. Tiergarten (Hayvanat Bahçesi) adını taşıyan bu 210 hektarlık devasa orman çok sayıda saraya, vakfa, konsolosluğa ve okula da evsahipliği yapıyor. Tiergarten, Avrupa’nın en büyük hayvanat bahçesi olarak biliniyor.

YARALI ERKEK DOMUZ İLE YAVRULARI OLAN DİŞİ DOMUZU SİNİRLENDİRMEMEK GEREKİYOR

Normal şartlarda Berlinliler ormanda yürüyüş yapmayı seviyorlar ve yabani hayvanlarla bir sorun yaşamıyorlar. Tek dikkat etmeleri gereken yaralanmış bir erkek domuza dikkat etmek. Bunun dışında yavru yaban domuzların arasından da geçmemek gerekiyor ki anne yaban domuzu sinirlenmesin. Daha sık görülen tilkiler ise hiç de kurnaz görünmüyorlar.