DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Beşar Esad’dan Tayyip Erdoğan’a sert sözler

Beşar Esad’dan Tayyip Erdoğan’a sert sözler

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad yaptığı son konuşma ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ağır sözlerle yüklendi.\r\n\r\n

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad yaptığı son konuşma ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ağır sözlerle yüklendi.Portekiz’in önemli televizyon kanallarından biri olan RTP’ye röportaj veren Suriye Devlet Başkanı Esad’ın hedefinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan vardı. Röportajında ABD’de gerçekleşen başkanlık seçimlerine de değindi. Suriye hükümetinin temel görevi olarak teröristlerle yapılan mücadeleyi işaret etti. Ve Halep’te yaşayan sivillerin canlı bir kalkan olarak kullanıldığının da altını çizdi. Suriye’de yaşanan durumların tüm dünya açısından bir tehdit olduğunu öne sürdü. Bu konuda Rusya ve İran’ın Suriye’yi desteklemesinin önemli bir nokta olduğunun altını çizdi.

Beşar Esad’dan Erdoğan’a ağır sözler

besar-esadSuriye Devlet Başkanı Esad, kendisine yöneltilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Fırat Kalkanı operasyonu ile ilgili sorulara beklenmedik bir tepki verdi. Esad, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye’de bulunmasını ‘sınırı aşmak’ olduğunu ifade etti. Ve Recep Tayyip Erdoğan için “Tamamen hasta bir adamdan söz ediyoruz” şeklindeki sert ifadeleri kullandı. Tayyip Erdoğan’ın şimdiki zamanda değil de, Osmanlı döneminde yaşadığını söyleyen Suriye Devlet Başkanı “tam anlamıyla megalomanyak bir başkandan söz ediyoruz” dedi.

Erdoğan Ordusu

Suriye Devlet Başkanı Esad, Suriye’de  “teröristlere karşı savaşmanın” anlamının “Erdoğan ordusuna karşı savaşmak” olduğunu söyledi. Ve “Türkiye ordusu değil, Erdoğan ordusu diyorum” dedi.”Trump sözünü tutacak mı?” sorusuna ise, “Bekleyip göreceğiz” şeklinde cevap verdi.