DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Beşar Esad öldü mü?

Beşar Esad öldü mü?

Suriye’nin başkanı Beşar Esad’ın sağlık durumu ile ilgili olarak son birkaç gündür hiç biri teyit edilmeyen ciddi iddialar ortaya atılıyor. Birçok sosyal medya kanalı Esad’ın öldüğü yönünde temelsiz haber yaparken, sağlığıyla ilgili farklı ülkelerin medya organlarında farklı iddilar okumak mümkün.Örneğin Arap ülkelerindeki medya organlarında Beşar Esad’ın on gün önce göz rahatsızlığı sebebiyle hastaneye sevkedildiği ileri

Suriye’nin başkanı Beşar Esad’ın sağlık durumu ile ilgili olarak son birkaç gündür hiç biri teyit edilmeyen ciddi iddialar ortaya atılıyor. Birçok sosyal medya kanalı Esad’ın öldüğü yönünde temelsiz haber yaparken, sağlığıyla ilgili farklı ülkelerin medya organlarında farklı iddilar okumak mümkün.Örneğin Arap ülkelerindeki medya organlarında Beşar Esad’ın on gün önce göz rahatsızlığı sebebiyle hastaneye sevkedildiği ileri sürülüyor. İranlı gazeteci Amir Taheri de birkaç hafta önce Esad’ın beş yıllık savaş ve gerilimden sonra güçten düştüğünü ileri sürmüştü. Aynı şekilde Rus resmi kaynakları da Suriye başkanının sinirlerinin gerilmesinden dolayı sol gözünün seyirdiğini ileri sürüyor ve buna sebep olarak da yaşadığı psikoloji baskıyı gösteriyorlardı.

BEŞAR ESAD YÜZDE 70 ORANINDA FELÇLİ İDDİASI

Bir diğer iddiaya göre ise Beşar Esad beyninde meydana gelen komplikasyonlar sebebiyle yoğun bakıma alınmış. Beyin kanaması geçirdiği için yüzde 70 oranında felçli olduğu ileri sürülen Esad’ın bilincinin açık olduğundan bahsediliyor. Hatta bazı haberlerde Esad’ın suikaste maruz kaldığını ve Şam’daki bir hastanede tedavi gördüğünü yazan gazeteler bile var.

İRANLI FEDAİSİ AĞIR YARALADI DİYENLER DE VAR

Spekülasyonlardan Batı dünyasındaki medya organları da uzak kalmamış. Fransız gazetesi Le Point’ta çıkan bir habere göre Esad’ı İranlı fedaisi Mehdi El Yakubi başından vurmuş.Suriyeli El Cezire muhabiri Faysal El Kassem ise Esad’ın yatalak olacak derecede çok hasta olduğunu ancak bilincinin yerinde olduğunu söylüyor.

RUSYA İYİLEŞMESİ İÇİN DOKTOR GÖNDERMİŞ

El Kassem de aynı şekilde Esad’ın yüzde 70 oranında felçli olduğunu iddia ediyor. Türk medyasında ise Rusya Başkanı Wladimir Putin’in Suriye’ye Beşar Esad için doktor yolladığını iddia edenler olmuştu.Suriye’de yaşanan savaş sadece Suriye ile sınırlı değil ve dünya ülkelerinin birçoğunu özellikle mülteci sorunu yüzünden ilgilendiren bir hal aldı.  Bu yüzden Esad daha kapsamlı bir baskı altındaydı ve 3. Dünya Savaşı‘nın kokusunu aldığını söylüyordu.Esad’a yakın kaynaklar ise haberleri tümüyle yalanlıyor.