DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Beşiktaş’tan sirtaki şov | Kartal çeyrek finale yükseldi

Beşiktaş’tan sirtaki şov | Kartal çeyrek finale yükseldi

Vodafone Arena, Beşiktaş’la Olympiakos arasında oynanan UEFA Avrupa Ligi son 16 turu rövanşına ev sahipliği yaptı. Siyah-beyazlılar karşılaşmadan 4-1 galip ayrıldı ve adını çeyrek finale yazdırdı. Beşiktaş, kendisi için oldukça önemli olan maç öncesi Yunanistan’da 1-1 beraberlikle avantaj elde etmişti. Rövanşa çok iyi bir başlangıç yapan Siyah-beyazlılar, 10. dakikada Aboubakar ve 22. dakikada Babel’in golleriyle

Vodafone Arena, Beşiktaş’la Olympiakos arasında oynanan UEFA Avrupa Ligi son 16 turu rövanşına ev sahipliği yaptı. Siyah-beyazlılar karşılaşmadan 4-1 galip ayrıldı ve adını çeyrek finale yazdırdı.

Beşiktaş, kendisi için oldukça önemli olan maç öncesi Yunanistan’da 1-1 beraberlikle avantaj elde etmişti.

Rövanşa çok iyi bir başlangıç yapan Siyah-beyazlılar, 10. dakikada Aboubakar ve 22. dakikada Babel’in golleriyle skoru 2-0 yaptı. Konuk ekip Olympiakos’un cevabı 31. dakikada Elyounnousi’nin ayağından gelen golle oldu ve farkı 1’e indi.

39. dakikada oyunun durduğu anlarda Aboubakar rakibine kafasıyla müdahalede bulunarak kırmızı kart görmesiyle moraller bozuldu.

İkinci yarının başında zorlanan Beşiktaş, maça adapte olarak oyunun kontrolünü yeniden eline geçirdi. Siyah-beyazlılar yaklaşık 50 dakika 10 kişi mücadele ettiği karşılaşmada 75. dakikada Babel ve 84. dakikada Cenk’in golleriyle tur kapısını sonuna kadar araladı.

Beşiktaş, Yunan rakibi Olympiakos karşısında 4-1 galip gelerek UEFA Avrupa Ligi’nde adını çeyrek finale yazdırdı. Siyah-beyazlıların rakibi 17 Mart Cuma günü TSİ 15.00’da Nyon’da çekilecek kurayla belli olacak.

Beşiktaş 4-1 Olympiakos

Stadyum: Vodafone Arena

Hakem: Michael Oliver

Beşiktaş: Fabri, Gökhan Gönül, Tosic, Mitrovic, Adriano, Atiba, Oğuzhan (60. dk Necip), Talisca (90. dk Gökhan İnler), Quaresma (84. dk Cenk), Babel, Aboubakar

Olympiakos: Leali, Da Costa, Cishokko, Retsos, Figueiras, Romao (76. dk Martins), Fortunis, Cambiasso (67. dk Marin), Manthatis (56. dk Seba), Ansarifard, Elyounoussi

Goller: 10. dk Aboubakar, 22. dk Babel, 31. dk Elyounoussi, 75. dk Babel, 84. dk Cenk

Sarı kartlar: 58. dk Oğuzhan, 62. dk Seba, 67. dk Da Costa, 71. dk Romao

Kırmızı kartlar: 39. dk Aboubakar