DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
O bilgisayar oyunu gençleri intihara yönlendiriyor

O bilgisayar oyunu gençleri intihara yönlendiriyor

Özellikle son yıllarda Türkiye ve dünyada oyuncu kitle oldukça çoğaldı. Oyuncu kitlenin büyük bölümünü gençlerin oluşturması nedeniyle oyunların zararları yönleri ve gençlerdeki etkisi sürekli tartışmaya açılıyor. Bunlardan biri Kırgızistan’da patlak verdi. İddialara göre online bir bilgisayar oyunu gençleri intihara teşvik ediyor. Kırgız bakanlık oyun hakkında inceleme başlattı.Kırgızistan’da gençler arasında oldukça popüler bir oyun olan Mavi

Özellikle son yıllarda Türkiye ve dünyada oyuncu kitle oldukça çoğaldı. Oyuncu kitlenin büyük bölümünü gençlerin oluşturması nedeniyle oyunların zararları yönleri ve gençlerdeki etkisi sürekli tartışmaya açılıyor. Bunlardan biri Kırgızistan’da patlak verdi. İddialara göre online bir bilgisayar oyunu gençleri intihara teşvik ediyor. Kırgız bakanlık oyun hakkında inceleme başlattı.Kırgızistan’da gençler arasında oldukça popüler bir oyun olan Mavi Balina, ülkedeki bakanlığı harekete geçirdi. Bakanlığın yaptığı resmi açıklamada oyunun gençlere ve çocuklara ölümü öven türde telkinlerde bulunduğu dile getirildi. Bakanlık ayrıca iki çocuğun oyun nedeniyle intihar ettiğini açıkladı. Devlet yetkilileri ebeveynlere oyun hakkında uyarılarda bulundu.Oldukça ilginç bir ambiyansı olan oyunun etkileyici bir tanıtım videosuna bulunuyor. Oyunda farklı görevler bulunuyor ve oyucular başarısız olduğu bir görevin ardından ‘öl, nasıl olsa tekrar doğacaksın’ şeklinde bir ifadeyle karşılaşıyor. Kırgızistan bakanlığına göre bu ifadeler oyuncularda intihar isteği uyandırıyor. Devlet oyunu inceleme altına alma kararı aldı.

Tek şüpheli oyun ‘Mavi Balina’ değil

Kırgızistan’ın tek tartışmalı oyunu ‘Mavi Balina’ değil. ‘Silent House’ isimli oyunun da oyuncuları intihara teşvik ettiği yönünde iddialar bulunuyor. Bu tür oyunların oldukça popüler olduğunu görüldü ve bazı önlemlerine alınabileceği söyleniyor. İlk olarak ebeveynlerin bilinçlendirilmesi gündemde ancak yasağa varabilecek kararların alınması da kuvvetle muhtemel. Kırgızistan parlamentosu, ülke genelinde bulunan okullarda cep telefonu ve elektronik cihazların kullanımını yasaklamayı planlıyor.