DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Bilinmeyen Yönleriyle Kereviz ve Nefis Kereviz Çorbası

Bilinmeyen Yönleriyle Kereviz ve Nefis Kereviz Çorbası

Kereviz, kendine özgü aroması ve tadıyla, çoğumuz tarafından tercih edilmese de düşük kalorili sebzeler arasında olması ve sağlığa faydalarıyla ön plana çıkıyor. İşte bu sebzenin bilinmeyen faydaları ve kış sofralarında yer alacak lezzetli bir kereviz çorbası tarifi… * Zayıflamak ve kilo vermek isteyenler için ideal bir sebzedir*K vitamini bakımından zengin bir besindir.*Antioksidan özelliği vardır. Bu özeliğinden dolayı

Kereviz, kendine özgü aroması ve tadıyla, çoğumuz tarafından tercih edilmese de düşük kalorili sebzeler arasında olması ve sağlığa faydalarıyla ön plana çıkıyor. İşte bu sebzenin bilinmeyen faydaları ve kış sofralarında yer alacak lezzetli bir kereviz çorbası tarifi… * Zayıflamak ve kilo vermek isteyenler için ideal bir sebzedir*K vitamini bakımından zengin bir besindir.*Antioksidan özelliği vardır. Bu özeliğinden dolayı vücudun direncini arttırır.*Yüksek tansiyonu düşürmede etkilidir.* Kansere karşı koruma sağlar. Pankreas kanseri tedavisinde, kanserli hücrelerin üremesinin durdurulması ve tümörün küçülmesi için etkili olmaktadır.*Kolesterolü düşürmeye etkilidir.*Kabızlık gibi sorunların giderilmesinde kullanılır.*Güçlü bir idrar söktürücü olan kereviz vücudu toksinlerden temizlemek ve fazla suyun vücuttan atılmasına yardımcı olarak sıvı dengesinin ayarlanması için yenebilir.*İltihabın önlenmesine ve azaltılmasına yardımcı olur.* Romatizma gibi iltihaplı hastalıkların belirtilerinin hafifletilmesi için tüketilebilecek sebzeler arasındadır.*Sakinleştiricidir.* Adet döneminde yaşanan sancıların ve krampların hafifletilmesi için tüketilebilir.*Bu sebzenin Havuç ve zencefille karıştırılmış 1 bardak suyu öksürme, gözlerin yaşlanması, hapşırma gibi alerjinin belirtilerini hafifletebilir.*Mükemmel bir A ve C vitamini kaynağıdır.*Astıma fayda sağlar.*Kalp ve damar hastalıklarına iyi gelir.*Kalp krizi geçirme ve felce yakalanma riskini azaltır.*Kan basıncını kontrol eder.*İştah açıcı özelliği vardır.*Anemi yani kansızlık için de büyük fayda sağlar.*Böbrek rahatsızlıklarına iyi gelir. Vücuttaki toksin maddelerin atılmasına yardım eder. Böbrek taşlarının düşürülmesine de fayda sağlar.* Özellikle yaşlılarda hafıza kaybı ve unutkanlık için fayda sağlar.*Nefrit ve hepatit (sarılık) hastalıklarına karşı fayda sağlar.*Gut hastalığına karşı faydalıdır.*Balgam söktürücüdür*Cildi güzelleştirir. Akne gibi cilt sorunlarına karşı fayda sağlar.*Yaraların ve yanıkların kolay iyileşmesine yardım eder.* Şeker hastalığına karşı da fayda sağlar. 

Zencefilli Zerdeçallı Kereviz Çorbası

 kereviz-corbasi Malzemeler:*2 Kereviz*1 Patates*1 Havuç*1 Soğan*1 Su bardağı et suyu*2 çorba kaşığı tereyağı*1 çay kaşığı zerdeçal*Zencefil*Su*Tuz*Kekik Tarifi:Havuç kereviz ve patatesi küp küp doğrayalım. Soğanı ince ince doğradıktan sonra tereyağında kavuralım. Sıcak su ilave edip, havuç, kereviz ve patatesi ekleyelim. Biraz zencefil rendeledikten sonra sebzelerin haşlanmasını bekleyelim. Daha sonra blendırdan geçirip püre haline getirelim. Zerdaçal, su, tuz ve kekiği ekleyip karıştıralım. Gerekirse kıvamını su ile ayarlayabiliriz. Servis öncesi doğranmış kereviz yaprakları eşliğinde servis yapalım. Afiyet Olsun!