DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Bir devir sona erdi! Messi kariyerini noktaladı

Bir devir sona erdi! Messi kariyerini noktaladı

FC Barcelona’da forma giyen Lionel Messi’den futbol dünyasını sarsan karar… Messi, Arjantin milli takımında kariyerini noktaladı.

CONMEBOL’un düzenlediği Copa Amerika (Güney Amerika Futbol Şampiyonası), Şili ve Arjantin final maçıyla noktalandı.Copa Amerika 2016 finalinde penaltılar sonucu şampiyonluğu Şili’ye kaptıran Arjantin’in yıldız oyuncusu Lionel Messi, bu mağlubiyetin ardından üzücü kararı verdi.Dünya futbolunun yıldızı Barcelona’da forma giyen Messi, Arjantin’in Şili’ye yenilmesinin ardından milli takımı bıraktığını açıkladı. Messi’nin bu kararı dünya futbolunu şoke etti.Kırmızı kart ve sarı kartların havada uçuştuğu Arjantin-Şili mücadelesinde 90. dakikaya kadar gol atılmamasının ardından penaltılara geçildi. Penaltılarda Şilili futbolcu Arturo Vidal ve Atjantinli futbolcu Lionel Messi penaltıyı kaçırdı. Arjantin’den Lucas Biglia yine kaçırdı. Şili’den Francisco Silva bir penaltı atışı daha kullandı ve gol oldu. 0-0 süren karşılaşmayı Şili, penaltılarda 4-2’lik bir skorla kazandı.Silva’nın penaltı ile attığı gol Şili’yi Copa Amerika 2016’nın şampiyonu yaptı.

LİONEL MESSİ GÖZYAŞLARINA HAKİM OLAMADI

Messi’nin penaltı atışlarında başarısız olması sonucu adete yıkıldı. Şili’nin şampiyonluğunun ilan edilmesinin ardından gözyaşlarını tutamayan Barcelona’lı yıldız Lionel Messi, sahada dakikalarca ağladı.

“LİONEL MESSİ: MİLLİ TAKIMI BIRAKIYORUM”

Messi Arjantin’in Şili’ye 4-2 yenilmesinin ardından dünya futbolunu sarsan bir açıklamada bulundu.İşte Lionel Messi’nin Arjantin milli takımından ayrıldığına dair açıklaması:”Karar anı benim için çok zordu. Soyunma odasında milli takımda kariyerimin bittiğini anladım. Arjantin’in Copa Amerika’da şampiyon olması için elimden geleni yaptım ama başaramadım. Bu işte başarılı olamadım., “Her şeyden önce penaltıyı kaçırdım. Bence bu, herkes için en iyisi. Finale kadar gelip kaybetmekten memnun olmayan ve bu kararı bekleyen birçok kişi olduğunu düşünüyorum. Kaybetmek, Arjantin ile şampiyon olamamak, en fazla benim canımı yakıyor. Ne yazık ki başaramadan ayrılıyorum.” dedi.Daha 29 yaşında olan Messi’nin milli takımı bırakma kararı herkesi üzdü. Messi Arjantin’de 113 kez forma giydi. 55 gol atarak milli takımın en skoreri olmayı başaran yıldız Messi, oynadığı bir çok takıma şampiyonluğu getirmesine rağmen, Arjantin milli takımı için çıktığı 4 final maçında da takımına şampiyonluğu yaşatamadı.Lionel Messi, ilk Arjantin maçına 17 Ağustos 2005’te oynanan Macaristan karşılaşmasıyla başlamıştı.Macaristan 2-1 Arjantin’i mağlup etmişti.Messi’nin Copa America’daki başarıları:Copa America: Finalist (2015, 2007, 2016), Çeyrek-finalist (2011), 16 maç, 3 gol