DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Bir ülke daha Avrupa Birliği’ne girdi

Bir ülke daha Avrupa Birliği’ne girdi

Şubat ayında üyelik için başvuru yapan Bosna Hersek, Avrupa Birliği’ne girdi. Bosna Hersek Başbakanı Denis Zvizdiç bugünü tarihi gün olarak ilan etti.\r\n\r\n

Şubat ayında üyelik için başvuru yapan Bosna Hersek, Avrupa Birliği’ne girdi. Bosna Hersek Başbakanı Denis Zvizdiç bugünü tarihi gün olarak ilan etti.Bosna Ersek, Avrupa Birliği’ne girmek için gereken tüm evrak ve kriterleri tamamlamasının ardından üyelik başvurusunun kabul edildiği açıklandı. AB komisyonu 1 yıl süreceği hesaplanan çalışmalar sonucunda Avrupa Birliği’ne girip girmeyeceği belli olacak.

‘Tarihi Gün’

bosna-nin-ab-ye-girdiBosna Hersek Başbakanı ise Avrupa Birliği’ne kabul edilmenin mutluluğunu yaşarken, “Bugün Bosna-Hersek’in Avrupa istikametinde ve geleceği için tarihi bir gün yaşıyoruz” şeklinde açıklama yaptı. Bu gelişmenin hem gençler hemde gelecek konusunda önemli bir adım olduğunu belirtti.AB Komisyonuna Bosna-Hersek’in aday ülke statüsüne uygun olup olmadığı konusunda bir değerlendirme yapması için görev verdi. Değerlendirmeden çıkan sonuç ile  AB Komisyonu, Bosna-Hersek’in ekonomisini, demokratik kurumlarını, ülkede hukukun egemenliğini ve insan haklarını değerlendirecek bir çalışmaya adım atacak.