DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Birbirinden farklı kahve çeşitlerini deneyin!

Birbirinden farklı kahve çeşitlerini deneyin!

İçinde bulunduğumuz şu günlerde alışveriş merkezleriyle, çarşılarda en popüler mekanlar isminde “kahve” olan mekanlar. Biraz modern biraz klasik görüntüleriyle her kesimden insana hizmet sunmaya çalışıyorlar. Biz bu yazımızda sizlere kahve mekanlarını değil de kahve çeşitlerini araştırdık. İster evde isterseniz de dışarıdaki mekanlarda deneyebileceğiniz, belki de şu ana hiç duymadığınız kahve çeşitleriyle tanışmaya hazır mısınız?  1-Mangalda

İçinde bulunduğumuz şu günlerde alışveriş merkezleriyle, çarşılarda en popüler mekanlar isminde “kahve” olan mekanlar. Biraz modern biraz klasik görüntüleriyle her kesimden insana hizmet sunmaya çalışıyorlar. Biz bu yazımızda sizlere kahve mekanlarını değil de kahve çeşitlerini araştırdık. İster evde isterseniz de dışarıdaki mekanlarda deneyebileceğiniz, belki de şu ana hiç duymadığınız kahve çeşitleriyle tanışmaya hazır mısınız?

 1-Mangalda Kül kahvesi

Eskiden kahveler bakır cezve içinde mangalda yapıldığından adına kül kahvesi denirmiş. Ne yazık ki artık yapımı zor olduğu için tercih edilmiyor. Ama teknoloji bu konuda imdadımıza yetişti. Kül kahvesi makinesi ya da kumda kahve makinesi olarak bilinen makinelerle kül kahvesi aslına çok benzer bir şekilde yapılabiliyor. Ya da pikniğe gittiğinizde yanınıza alacağınız bir bakır cezve ve kahveyle de kül kahvesi denemenizi yapabilirsiniz.

2-Sütlü Türk kahvesi

Türk kahvesinin sertliğini yumuşatmanın en lezzetli ve kolay yollarından biri süt ile pişirmek. Klasik Türk kahvesi ile aynı şekilde kolayca hazırlayabileceğiniz sütlü Türk kahvesi için tek yapmanız gereken, cezveye su yerine süt koymak.

3- Dibek kahvesi

Dibek kahvesi hazırlanırken, kahve çekirdekleri, taş ya da tahtadan yapılan ve dibek adı verilen büyük havanlarda dövülerek öğütülüyor. Bu özelliğiyle klasik Türk kahvesinden ayrılan dibek kahvesinin orijinalini bulmak oldukça güç ama hala bulabileceğiniz yerler var. Türk kahvesine oranla daha yoğun kıvamlı ve yumuşak içimli bu kahve, kahve severler için vazgeçilmez. Fotoğraf, Gökçeada Zeytinli Köyünde dibek kahvesiyle meşhur “Madamın Yeri” nde çekildi. Yolunuz düşerse mutlaka deneyin.

4- Mırra        

Kahvenin birkaç kez demlenmesi ile elde edilen mırra Türk kahvesi fincanından küçük kulpsuz bardaklarda sunulur. Uzun ve zorlu demlenme sürecinden sonra ibriklerle sunulan mırra tadının acılığı ve yapımının zorluğu nedeniyle, daha çok özel günlerde tüketiliyor.

5-Kervansaray kahve

Adıyaman’a özgü bu kahvenin içinde her şey var. Kahve, çikolata, damla sakızı, keçiboynuzu, krema, menengiç kahvesi ve sahlep. Türk kahvesinden biraz daha yoğun ama içimi oldukça yumuşak. Tatlı içeriği sayesinde şeker koymanıza bile gerek yok.

6- Aromalı Türk kahvesi

Klasik Türk kahvesine çeşitli aromaların konulmasıyla hazırlanan aromalı Türk kahvesi, farklı lezzetleri sevenler için çok ideal. Önceleri damla sakızlı ve çikolatalısını görmeye alışık olduğumuz bu kahvelerin çeşitleri gün geçtikçe arttı. Zencefillisinden çörekotlusuna, vanilyalısından tarçınlısına kadar farklı aromalara sahip Türk kahvelerinin lezzeti kahve severlerin beğenisine sunuluyor.