DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Birlemiş Milletler’den Rusya’ya flaş uyarı

Birlemiş Milletler’den Rusya’ya flaş uyarı

Birleşmiş Milletler o iddialara üzerine harekete geçti. Rusya’nın ‘yangın bombası’ kullandığını iddiası tüm ülke geneline bir çağrıda bulunuldu. Yapılan uyarıya göre halkın yasaklanan silahları kullanmamaları istendi.\r\n\r\n

Birleşmiş Milletler o iddialara üzerine harekete geçti. Rusya’nın ‘yangın bombası’ kullandığını iddiası tüm ülke geneline bir çağrıda bulunuldu. Yapılan uyarıya göre halkın yasaklanan silahları kullanmamaları istendi.

Birleşmiş Milletlere mektup gönderildi

bmden-rusyaya-yasakRusya’nın Suriye’de yangın bombası kullandığı iddialarına ilk açıklama BM Genel Sekreter Sözcü Yardımcısı Farhan Haq’dan geldi. Düzenlenen basın toplantısı ardından BM Genel Sekreter Sözcü Yardımcısı Farhan Haq, Suriye Muhalefeti Müzakere Yüksek Kurulu Başkanı Riyad Hicab’ın Genel Sekreterine konuyla ilgili açıklamalar bulunan bir mektup gönderdi. Mektupta yer alan en önemli kelime ise “Halep’te yangın bombası kullanıldığı bilgilerinden kaygı duyuyoruz.” oldu.İddiaları doğrulayacak bir görevinin bulunmadığı dile getirirken sözlerine “Konvansiyonel Silah Sözleşmesi’nin 3. protokolü, sivillerin yaşadığı bölgelere havadan yangın bombası atılmasını yasaklamaktadır. Suriye’de taraf olan tüm ülke ve gruplardan yasaklanmış silahları kullanmaktan kaçınmalarını bekliyoruz.” ile devam etti.Suriye’ye insani yardım için gerekli olan tüm adımları da yazdığı mektubunda yer veren Farhan Haq, 19 haziran tarihinde yardım için Suriye rejiminede başvuruda bulunduğunu da iletti.Suriye’de yardıma muhtaç tam 35 bölgedeki 1,2 milyon kişiyi hedeflediğini belirtti. Temmuz ayında yapılacak insani yardımın kuşatma altında ve ulaşımı zor olan 35 bölgedeki 1,2 milyon kişiye kadar ulaşacağını Farhan Haq, “Bu plan Suriye hükümeti tarafından tam ve koşulsuz olarak onaylanmalı.” dedi.Farhan Haq, geçtiğimiz günler içinde yapılan diğer yardımlara da dikkat çekti. Bu yardım ise Şam kırsalındaki Cirud bölgesine yapıldı. Şam kırsalında bulunan Cirud bölgesine yapılan yardım da 37 bin 500 kişiye ulaştı. Halep’in doğusunda yer alan Şeyh Maksud bölgesinde ise 22 bin 500 kişiye ulaşıldı. Bu gerçekleşen insani yardımların da önemli olduğunu belirtti.Mektubun en önemli kısmı ise yapılan ‘Rusya’nın Suriye’de bulunan insanlara yangın bombası attığı’ iddiası için harekete geçmeleri için bir çağrıda bulunmasıydı.Yazdığı bu mektubu BM Güvenlik Konseyine ileten Suriye Muhalefeti Müzakere Yüksek Kurulu Başkanı Riyad Hicab, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Suriye’de  bulunan savunmasız halkı korumak ve bu durumdan sakınmak için gerekli adımların atılmasını istediler.Suriye Muhalefeti Müzakere Yüksek Kurulu Başkanı Riyad Hicab, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun savunmasız kalan Suriye halkı için endişelendiklerini belirttiler.