DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Bisiklet Keyfinizi İkiye Katlamanın 5 Etkili Yolu

Bisiklet Keyfinizi İkiye Katlamanın 5 Etkili Yolu

Bu yoğun trafik gürültülerinde günümüzde bisiklet kullanmayı sevenler var . Eğer onlardan biriyseniz , daha keyifli sürüşe sahip olmak isterseniz önerilerimize kulak verin; Bisikleti nerede ve ne için sürmek istediğinizi bilin! Bilindiği gibi bisikletler şehir, yarış ve dağ bisikletleri olarak üç grupta toplanıyor. Bisikletin türünü kullanma amacınıza göre belirleyin. Şehir içinde gezmek için kullanacaksanız şehir

Bu yoğun trafik gürültülerinde günümüzde bisiklet kullanmayı sevenler var . Eğer onlardan biriyseniz , daha keyifli sürüşe sahip olmak isterseniz önerilerimize kulak verin;

Bisikleti nerede ve ne için sürmek istediğinizi bilin!

bisiklet

Bilindiği gibi bisikletler şehir, yarış ve dağ bisikletleri olarak üç grupta toplanıyor. Bisikletin türünü kullanma amacınıza göre belirleyin. Şehir içinde gezmek için kullanacaksanız şehir bisikletini ,doğada keyifli bir gezinti yapmak istiyorsanız dağ bisikletini , profesyonel bir bisikletçiyseniz yarış bisikletini tercih edin. Ve aynı zamanda seçtiğiniz bisiklet vücut ölçünüze ve boyutlarınıza uygun olmalıdır.

Aksesuarları unutmayın!

bisiklet-aksesuarlariCan güvenliğimiz için bisiklet aksesuarlarına önem göstermeliyiz. Bir bisiklet sürücüsünün sahip olması gerektiği aksesuarları saymak gerekirse ; kask ve eldiven , kilit , gözlük , gece sürüşü için ışık , çanta , boyun tutulmasını ve terlemeyi önleyen , kaskın içerisine takılan baf.

Bisikletinizin bakımını unutmayın!

bisiklet-bakimi

Bisikletinize bakım yaptırdığınızda , bisiklet gezilerinizde ki riski en düşük seviyeye indirir ve sürüşünüzü keyifli bir hale dönüştürürsünüz. Hususi bakımını yıllık olarak servisinde yaptırmalı , gezintiye çıktığınızda ise önce günlük olarak sizin yapabileceğiniz bakımları da yapmalısınız. Frenlerin kontrolünü , lastik havalarını , zincir yağını , vites ayarlarını , amortisörleri ve pedalları kontrol etmeye önem gösteriniz. Bisikletiniz kirlendiyse az tazyikli suyla yıkayabilirsiniz.

Bisiklet hayat tarzınız olsun!

bisiklet-surusu

Her şeyden önce bisikletiniz sizin yol arkadaşınız olmalı. Birlikte yeni yerler keşfetmeli ve uzun gezintilere çıkmalısınız. Şuna emin olabilirsiniz ki pedalladıkça tattığınız bu güzel duyguları yeniden yaşamak için sabırsızlanacak, bisikletinizi özlemeye başlayacaksınız.

Kondisyonunuza dikkat edin!

bisiklet-kondisyonPedalları çevirmeye başladığınız da birçok kasınızın çalıştığını hissedeceksiniz ve o zaman düzenli bir spor yapmanız gerektiğini anlayacaksınız. Çünkü iyi bir bisiklet sürücüsü olmak istiyorsanız fiziksel kondisyonunuz tam anlamıyla yerine gelmelidir. Düzenli spor ve sürüş öncesi ısınma hareketleri , sürüş anında size oldukça kolaylıklar sağlar. Kaslarınızı daha iyi çalıştırırsınız.

Katlanır bisikletle ne dersiniz?

0018041-katlanir-bisiklet-20-560

Katlanır bisikletler , şehir içi sürüşte en iyi alternatiflerden birisi . Özel ve toplu taşıma araçlarına oldukça rahat giriş çıkış yapabilmemizi sağlayan bu bisikletlere sahip olarak pratik çözümler yaratabilirsiniz.