DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
BMW kullanıcılarına kötü haber! 42 bin aracını…

BMW kullanıcılarına kötü haber! 42 bin aracını…

BMW kullanıcılarına kötü haber geldi. Firma araçlardaki hava yastığından kaynaklanan arıza nedeni ile 41 bin 685 aracını geri çağıracak.BMW, Çin’de bulunan 41 bin 685 aracını hava yastığındaki arıza nedeni ile geri çağıracağını açıkladı. Konu ile ilgili olarak Çin Kalite Denetleme ve Karantina İdaresinden açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada hava yastığında arıza olan araçların 9 Ekim tarihinde

BMW kullanıcılarına kötü haber geldi. Firma araçlardaki hava yastığından kaynaklanan arıza nedeni ile 41 bin 685 aracını geri çağıracak.BMW, Çin’de bulunan 41 bin 685 aracını hava yastığındaki arıza nedeni ile geri çağıracağını açıkladı. Konu ile ilgili olarak Çin Kalite Denetleme ve Karantina İdaresinden açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada hava yastığında arıza olan araçların 9 Ekim tarihinde geri çağırılacağına dikkat çekildi. Geri çağırılan araçların 2 şubat ve 22 kasım 2012 tarihinde üretilen modeller olacağı açıklandı. Bu zaman içerisinde tam 41 685 farklı model aracın bulunduğu da ifade edildi.

BMW kullanıcılarına kötü haber! 42 bin aracını…

BMW kullanıcılarına kötü haberAçıklamada birde geri çağırılan araçlardaki ön ve sürücü hava yastıklarının şişmesi esnasında gaz panellerinde hasar oluşma riskinin olduğu önemle aktarıldı. Araç sahiplerinden değişen parçalar için ücret alınmayacağı söylendi. Dünyaca ünlü otomobil markası BMW geçtiğimiz Kasım ayında da bu sebepten ötürü Çin’deki tam 193 bin 611 aracını geri çağıracağını açıklamıştı.

BMW binlerce aracını geri çağırdı..

Dünyanın en gözde otomobil markalarından biri olan BMW öyle bir hata yaptı ki tam 33 bin 600 aracını geri çağırmak zorunda kaldı. Otomobil markası BMW’nin yan kuruluşu olan Rolls-Royce’de de kullanılan hava yastığının açılmadığı ortaya çıktı. Bir BMW sürücüsünün kaza esnasından sonra yapılan araştırmalarda kazanın gerçekleştiği anda hava yastığının devreye girmesini sağlayan sensorlarda hata olduğu tespit edildi. Hava yastığının açılmaması ile kazalar da ölüm riskinin büyümesinden sonra BMW harekete geçti.

BMW marka araçlarda hava yastığı sensörü hatası

Dünyaca ünlü otomobil markası tarafından yapılan açıklamada, hava yastığındaki sensorlarda ortaya çıkan hata ile ilgili Çin’de bir vatandaşın hayatını kaybettiğini belirtti. Hata 2011 yılının Haziran ayı ile 2012 ayının aralık aralık ayları içerisinde üretilen araçlara takılan hava yastığı sensorlerının hatalı oldu açıkladı. Ve 7, 5 serisi ve GT modelleri BMWler ile Rolls-Royce Ghost modellerinin de içinde bulunduğu 33 bin 600 araç geri çağırıldı.Hava yastıklarındaki hatadan dolayı geri çağırılan 33 bin 600 aracın en büyük kısmı Almanya’da bulunuyor. Almanya’dan geri çağırılan araç sayısı 2 bin 300 olarak açıklandı.