DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Borussia Dortmund Ömer Toprak’ı transfer ettiğini açıkladı

Borussia Dortmund Ömer Toprak’ı transfer ettiğini açıkladı

6 yıldır Bayer Leverkusen forması giyen Ömer Toprak bir diğer Alman ekibine transfer oldu. Borussia Dortmund, milli futbolcuyu transfer ettiğini duyurdu.Daha önce Borussia Dortmund ile anlaşma sağladığı bilinen Ömer Toprak’ın Borussia Dortmund’a transferi resmiyet kazandı.Borussia Dortmund resmi internet sitesinden yapılan açıklamada 27 yaşındaki milli futbolcuyla gelecek yıldan itibaren geçerli olmak şartıyla 4 yıllık sözleşme imzalandığını

6 yıldır Bayer Leverkusen forması giyen Ömer Toprak bir diğer Alman ekibine transfer oldu. Borussia Dortmund, milli futbolcuyu transfer ettiğini duyurdu.Daha önce Borussia Dortmund ile anlaşma sağladığı bilinen Ömer Toprak’ın Borussia Dortmund’a transferi resmiyet kazandı.Borussia Dortmund resmi internet sitesinden yapılan açıklamada 27 yaşındaki milli futbolcuyla gelecek yıldan itibaren geçerli olmak şartıyla 4 yıllık sözleşme imzalandığını açıkladı. Oyuncunun 12 milyon Euro bonservis bedeliyle Borussia Dortmund’a transfer olduğu iddia ediliyor. Ancak Dortmund henüz bonservis ile ilgili bir açıklama yapmadı.Alman ekibi ayrıca milli futbolcu Ömer Toprak hakkında bilgiler vermeyi de ihmal etmedi.Ömer Toprak’ın Bundesliga’da 181 maçta forma giyerken 5 gol attığı, Şampiyonlar Ligi’nde 23 maçta forma giyerken 2 gol attığı ve 23 kez milli olduğu paylaşıldı.

Michael Zorc transferi yorumladı

Borussia Dortmund Sportif Direktörü Michael Zorc transferle ilgili ”Ömer Toprak Uluslararası deneyimi olan çok güçlü bir futbolcu. Savunmada kalitemizi arttıracak” şeklinde konuştu.Borussia Dortmund, oyuncunun sezon sonuna kadar Bayer Leverkusen ile sözleşmesinin bulunması ve rakibe olan saygıdan ötürü transferle ilgili başka yorumda bulunulmayacağını açıkladı.

Borussia Dortmund’un üçüncü Türk futbolcusu olacak

Borussia Dortmund’da Emre Mor ve Nuri Şahin gibi Türk isimler top koşturuyor. Alman ekibine Ömer Toprak’ın transfer olması ile birlikte Türk sayısı 3’e çıkmış. Borussia Dortmund, Avrupa’da bulunan takımlar arasında kadrosunda en çok Türk bulunduran takımlardan biri olma özelliğini taşıyor.