DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Brexit kararı sonucu istifasını açıkladı

Brexit kararı sonucu istifasını açıkladı

23 haziran tarihinde gerçekleşen AB referandumundan çıkan sonuç AB’den çıkma yönünde (Brexit) olmuştu. Amacına ulaşan Nigel Farage istifasını açıkladı.

Birleşik Krallık tarihinin en büyük ve tarihi referandumu gerçekleşti. Çok sayıda kişinin oylamaya katılmasıyla gerçekleşen referandumdan Brexit sonucu çıkmıştı. Çıkan Brexit sonucunun ardından İngiltere Başbakanı David Cameron, istifa edeceğini açıklamıştı.David Cameron’un ardından bir istifa açıklaması da Birleşik Krallık Bağımsızlık Partisi (UKİP) Lideri Nigel Farage’den geldi.23 haziran tarihinde gerçekleşen AB referandumundan çıkan sonuç AB’den çıkma yönünde (Brexit) olmuştu.İngiltere’de Avrupa Birliği’nden ayılma kararını savunan sağcı parti UKİP Başkanı Nigel Farage görevinden istifa etti.Her zaman Brexit’i savunan sağcı parti lideri Farage yaptığı açıklamada istifasını, “Üzerime düşeni yaptım. Hayatımı geri istiyorum” diyerek duyurdu.Nigel Farage, Londra’da yaptığı konuşmasında hiçbir zaman politik bir kariyer istemediğini ifade etti.Farage istifa açıklamasında, “Hiçbir zaman kariyer siyasetçisi olmadım, olmayı da istemedim. Siyasette bulunma sebebim İngiltere’yi AB’den ayırmaktı. Şu anda inanıyorum ki UKIP’in liderliği görevinden ayrılmam doğru olacaktır” dedi.Ülkesinin AB’den ayrılma kararına varmasının ardından amacına ulaştığını belirten Farage, ayrılığın gerçekleşeceğine inandığını kaydetti.Siyaset kariyerini Birleşik Krallık’ın Avrupa Birliği’nden ayrılma kararı (Brexit) üzerine inşa eden part lideri Farage, istifa kararını “siyasi kariyerinin amacına ulaşmış olmak” ile açıkladı.Nigel Farage konuşmasına şu sözlerle devam etti:Farage “Üzerime düşeni yaptım. Muhtemelen bu referandumda kazandığım başarıdan daha büyük bir şey kazanabileyim. Bugün diyeceğim şey ‘Hayatımı geri istiyorum’ ve o da şimdi başlıyor” dedi.Siyasetçi Farage, geçtiğimiz yıl liderliğini yaptığı partinin başkanlığından istifa etmişti fakat istifası kabul edilmemişti.UKIP’e desteğini sürdüreceğini vurgulayan Farage, genel başkanlık yarışında da hiçbir adayı desteklemeyeceğini söyledi.Partiden istifasını açıklayan siyasetçi Avrupa Parlamentosu’ndaki milletvekilliğine devam edeceğini belirtti.Nigel Farage, Türkiye için söylediği şu sözlerle de dikkat çekmişti:’Türkiye’nin AB’ye üye olması halinde, Almanya’nın Köln kentinde görülene benzer toplu taciz vakalarının artacağını’ iddia etmişti.

TWİTTER’DAN TEPKİ YAĞDI

– “Nigel Farage bizim hayatımızı mahvettikten sonra, ‘Hayatımı geri istiyorum’ diyerek istifa etti” dedi.-“Avrupa Parlamentosu milletvekili olarak 17 yıl boyunca maaş alan adam kariyer siyasetçisi olmadığını iddia ediyor #Farage”-“Avrupa Parlamentosu milletvekili olarak 17 yıl boyunca maaş alan adam kariyer siyasetçisi olmadığını iddia ediyor #Farage”