DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Brüksel, Halep’te yaşananlara sessiz kalmadı

Brüksel, Halep’te yaşananlara sessiz kalmadı

Halep’in doğusunda yaşananlara sessiz kalmayan, oradaki halk ile dayanışma içinde olduğunu belirtmek için Brüksel siyaha büründü.\r\n\r\n

Halep’in doğusunda yaşananlara sessiz kalmayan, oradaki halk ile dayanışma içinde olduğunu belirtmek için Brüksel siyaha büründü.Belçika’nın başkenti olan Brüksel’de sembol haline gelmiş olan Grande Place Meydanı’nda yaklaşık 200 kişi toplandı. Burada toplanan grup Halep’te yaşanan acı saldırıları protesto etti. Eylem iki saat boyunca ellerindeki mumlar ile Rusya, İran ve Esad lehine sloganlar attı. Halep için Brüksel Belediye Başkanı Yvan Mayeur’un aldığı karar ile Grand Place Meydanı’nın ışıkları yarım saat söndürüldü. Karanlığa bürünen Grand Place Meydanı’nda karanlık yer saat ile 19.00 ve 19.30 arasında gerçekleşti.

BRÜKSEL’DEN HALEP’E DESTEK!

Brüksel Belediye Başkanı Yvan Mayeur yaptığı yazılı açıklamada, Halep halkı ile dayanışma içinde olduklarını vurgulamak için Avrupa’nın en güzel meydanlarından olan Grand Place Meydanı’nın ışıklarının söndürüldüğünü bildirdi. Ve “Bu sembolik hareketle, Halep’teki dram karşısında duyarsız kalan uluslararası camiayı acilen harekete geçirmeyi hedefliyoruz“ dedi.

Halep’e giden tahliye konvoyuna saldırı!

Suriye’nin Halep kentinde geçtiğimiz günlerde Türkiye’nin arabuluculuk ederek ilan ettiği ateşkesin ardından bölgeye giden tahliye konvoyuna ateş açıldı.

Halep’e giden tahliye konvoyuna saldırı!

İlan edilen ateşkesin ardından bölgeye çok sayıda otobüs gönderildi. Olay yerindeki hasta sivilleri taşıyan ilk konvoyun kentin batısına doğru harekete geçti. Tam da o sırada beklenmeyen bir olay yaşandı. İran komutasındaki Şii’ler tahliye konvoylarına ateş açtı. Konvoya açılan ateş sonucunda 1 sivil hayatını kaybederken, 4 kişi de yaralandı. Meydana gelen saldırı üzerine konvoy geri dönmek zorunda kaldı.Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İranlı mevkidaşı Cevad Zarif bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. İkilinin yaptığı görüşmede Halep’teki tüm gelişmelerden haber alındı. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ise yaptığı açıklamada ‘Tüm tedbirlerimizi aldık, kardeşlerimizi bekliyoruz’ dedi.

RUSYA’DAN AÇIKLAMA GELDİ

Rusya Savunma Bakanlığı, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in verdiği talimat ile tahliye konvoylarına Rus askerlerinin öncülük etmeye hazırlandığını açıkladı. Bu açıklamanın yanı sıra Suriyeli yetkililerin, İdlib’e tahliyesi gerçekleştirilecek olan muhalif ve ailelerinin güvenliğinin sağlanması için garanti verdiği belirtildi.

KONVOY YENİDEN HAREKET ETTİ

Saldırının sonrasında geri dönen tahliye konvoyunun yeniden hareket ettiği açıklandı. Otobüsler tekrardan yola çıktı.