DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Brüksel’de canlı bomba paniği

Brüksel’de canlı bomba paniği

Brüksel’de bulunan City 2 adlı alışveriş merkezinde canlı bomba paniği yaşandı. Polis ihbar üzerine şüpheli olan kişi gözaltına alındı.\r\n\r\n

Brüksel’de bulunan City 2 adlı alışveriş merkezinde canlı bomba paniği yaşandı. Polis ihbar üzerine şüpheli olan kişi gözaltına alındı.Brüksel’deki alışveriş merkezinde bu sabah canlı bomba alarmı tüm vatandaşların panik yaşamasına neden oldu. Sabahın erken saatlerinde bir vatandaşın şüpheli olarak gördüğü kişiden şüphelenmesiyle polise ihbarda bulundu. Alınan ihbar üzerine alışveriş merkezinin bulunduğu Brüksel’e çok sayıda ekip gönderildi. Güvenlik gerekçesiyle alışveriş merkezi kapatıldı. Bölgede bulunan bir şüpheli polis tarafından gözaltına alındı.brukselÜzerinde bomba olduğu iddia edildiği için alışverişi kapatırken, güvenlik ekiplerinin yanında bomba imha ekipleri de gönderildi. Reuters gazetesinin haberine göre polislerin şüpheli olarak gözaltına alınan şahısın üzerinde herhangi bir patlayıcı maddeye rastlanmadığını iddia etti.Ülkede yaşanan bu panik nedeniyle tüm herkesi korku aldı. Olayla ilgili Belçika Başbakanı Charles Michel harekete geçti. Belçika Başbakanı Charles Michel Ulusal Acil Kriz Merkezi’yle bir araya gelerek toplantı düzenledi.Terörle mücadele ekipleri geçen hafta sonunda şüpheli görülen 3 kişiyi gözaltına aldı. Belçika’da gözaltına alınan 3 kişinin terör saldırısı hazırlığında bulunduğu iddia edildi. Ekranlara yansıyan haberlerde ise terör saldırısında bulunan zanlılar Belçika-İrlanda maçını hedef aldıklarını ifade ettiler. Belçika-İrlanda maçındaki taraftarları bomba ile öldürmeyi planlıyorlarmış.

Belçika’da meydana gelen 2 saldırı

2016’nın Mart ayında meydana gelen bombalı saldırılar  ülkeyi ayağa kaldırdı. Brüksel’deki Zaventem Havalimanında ve Brüksel metrosunda iki ayrı patlama meydana geldi. Zaventem Havalimanında meydana gelen bombalı saldırıda 14 kişi, Brüksel metrosunda da 20 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.2 ayrı patlamada tam 34 kişi hayatını kaybetti. 34 kişinin hayatını kaybederken, 170 kişide yaralandı. Zaventem Havalimanında ve Brüksel metrosunda meydana gelen patlamaları IŞİD üstlendi.

Brüksel’deki saldırıda dikkat çeken ayrıntı

Brüksel’de meydana gelen saldırının bulunduğu bölgede Türk vatandaşlarının çoğunlukta olduğu ortaya çıktı. Bombalı saldırı sonrası bir Türk ağır yaralandı.Belçika Federal Savcılığı, Zaventem Havalimanında ve Brüksel metrosundaki bombalı saldırıların bir intirah saldırısı olduğunu ifade etti. Zaventem Havalimanının patlamanın şiddetiyle cam ve tavanları çökmeye başladı. Yakında bulunan otel ise yaralıları tedavi etmek için sahra hastanesine çevrildi. Daha sonrasında tüm yaralılar tahliye edildi.