DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Büyük kalabalık David Cameron’u yuhaladı

Büyük kalabalık David Cameron’u yuhaladı

Wimbledon Tenis Turnuvası’na katılan İngiltere Başbakanı David Cameron’u büyük bir kalabalık yuhaladı.\r\n\r\n

Wimbledon Tenis Turnuvası’na katılan İngiltere Başbakanı David Cameron’u  büyük bir kalabalık yuhaladı.Britanyalı Andy Murray’in final maçını oynayacağı Wimbledon Tenis Turnuvası’nda David Cameron izleyiciler arasında yer aldı. Wimbledon Tenis Turnuvası için stadı dolduran kalabalık David Cameron’u görünce stad yuh sesleriyle yankılandı.Britanyalı Andy Murray ve Kanadalı Milos Raonic karşılaşmada 3-0 yenerek şampiyon oldu. Maçı kazanan Britanyalı Andy Murray maçın hemen sonrasında bir açıklama yaptı. Britanyalı Andy Murray, maçı izlemeye gelen İngiltere Başbakanı David Cameron’a teşekkür dileklerini iletti. Ödül konuşmasını dinleyen kalabalık David Cameron’a teşekkür ettiği sırada yuh sesleriyle ayaklandı.

David Cameron flaş istifa açıklaması

david_cameron

David Cameron çıkan Brexit kararının çıkması ile birlikte ekim ayında parti kongresindeki görevini bırakacağını açıkladı.

David Cameron, “Britanya’da yaşayanlar tarihteki en büyük seçimi yaptı ve insanların kararına saygı duyuyoruz. Britanyalılar AB’den çıkmak için oy kullandı ve buna saygı duyuyoruz. Kampanyada çalışanları kutluyorum. Durumumuzda ani bir değişiklik olmayacak. AB ile müzakerelere başlayacağız. Güçlü bir iktidara ihtiyacımız var. Hala İngiltere’nin AB’de daha güçlü olacağını düşünüyorum. Ancak Britanyalılar farklı bir seçim yaptı sanırım farklı bir lidere ihtiyacı var. Yeni bir liderliğe ihtiyaç var. İstikrar bu aşamada çok önemli. Ekim ayındaki yapılacak parti kongresinde yeni bir lider arayacağız. Yeni bir yol bulmalıyız.”

Ekim ayında ayrılacak olan görevine o sürece kadar bir liderin gelmesini kaydetti. İstifa etmek için tam bir net tarih açıklamayan David Cameron görevine 3 ay daha devam edecek.

İngiliz siyaset adamları AB referandum kararının ardından merak ettikleri tek şey İngiltere Başbakanı David Cameron’un parti kongresindeki görevine devam edip, etmeyeceği idi. David Cameron’un istifa kararı tüm ülke tarafından beklenen bir durumdu.

İngiltere Başbakanı David Cameron ise Dünyanın en prestijli tenis turnuvası Wimbledon Tenis Turnuvası’nda Britanyalı Andy Murray’nin final maçını adım adım takip etti.  Britanyalı Andy Murray ödül törenini esnasında yaptığı konuşmasında “Burada birçok önemli kişi karşısında ve ülkenin başbakanı izlerken oynamak büyük bir zevk” sözlerine yer verdi. İngiltere’nin oyladığı referandum oylamasından sonra alınan ‘Brexit’ kararı nedeniyle kalabalık İngiltere Başbakanı David Cameron’a olan tepkisini gösterdi.“BAŞBAKAN CAMERON’UN YERİNDE OLMAK İSTEMEZDİM”3-0 galibiyetin ardından ödül konuşması yapan Britanyalı Andy Murray, kalabalığın David Cameron’u yuhlamasından ötürü üzüntü duyduğunu dile getirdi. Britanyalı Andy Murray, “Wimbledon’da oynamak çok zorlu ancak gerçek o ki, kesinlikle ben başbakanın yerinde olmak istemezdim”dedi.Britanyalı Andy Murray ise Wimbledon Tenis Turnuvası’nda  Kanadalı Milos Raonic’i 3-0 yenmesinin ardından turnuvada 2. kez şampiyon oldu.