DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Büyük yürüyüşe saatler kaldı!

Büyük yürüyüşe saatler kaldı!

Ermeni soykırımı tasarısını ele alacak olan Almanya Federal Meclisi’ni protesto için binlerce kişi toplanıyor.

Platform yetkililerinden Bekir Yılmaz, “Biz tarihte yaşanan olayların siyasetin yapıldığı meclislerde ele alınıp karara bağlanamaz. Biz yapacağımız protesto ile meclisin yanlış yapacağına tepki gösteriyoruz” dedi. Yarınki gösteri saat 18.00’de başlayacak.

BURADAN SİZE EKMEK ÇIKMAZ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, Almanya Federal Meclisi’nin, Ermeni soykırımı tasarısını gündemine almasına tepki gösterdi. Yılmaz, “Almanya parlamentosunu vazifesi, yetkisi olmayan bir konuda Türkiye’yi tarih önünde yargılamaya kalkacak tasarıdan vazgeçmeye çağırıyoruz. Buradan size bir ekmek çıkmaz” dedi.

CHP’li Yılmaz, yabancı ülke meclislerinde gündeme getirilen soykırım tasarılarının uzun yıllardır Türkiye’ye dönük şantaj olarak kullanıldığına işaret ederek, Almanya’da gelişmeni de yine aynı amaca hizmet ettiğini bildirdi.Almanya Meclisi’ne, “Türkiye’ye şantaj yapma güdüsünden vazgeçin, sizin şantajlarınıza boyun eğecek değiliz. Olmayacak bir şeyi zorla dikte etmekten vazgeçin” çağrısında bulundu.Öztürk Yılmaz, “Almanya parlamentosunu vazifesi, yetkisi olmayan bir konuda Türkiye’yi tarih önünde yargılamaya kalkacak tasarıdan vazgeçmeye çağırıyoruz. Buradan size bir ekmek çıkmaz. Bu millet hiçbir zaman böyle şantajlara boyun eğmez. Tarih yazmak, tarihle ilgili kanaat belirtmek hiçbir zaman parlamentoların işi değildir, olmamalıdır” diye konuştu.buyuk-yuruyuse-saatler-kaldi1

DOSTLUĞUMUZ DARBE ALIR

TÜRKİYE-Almanya Parlamentolararası Dostluk Grubu üyeleri MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal ve MHP Bursa Milletvekili Kadir Koçdemir, tasarını oylanmaması için Alman milletvekillerine mektup yazdı.

Günal ve Koçdemir, mektuplarında şu ifadelere yer verdi: “Beklentimiz oylamanın yapılmaması, yapılsa da Alman Parlamentosunun bu yüksek yargı makamının kararlarına saygı ve Almanya’nın hukukun üstünlüğüne saygı gösteren bir ülke olduğu izlenimini güçlendirecek şekilde sonuçlanmasıdır. Hukuka saygılı bir sonuç sadece TürkAlman ilişkilerini geliştirmekle kalmayacak, aynı zamanda milletvekili seçilmenizde katkı sağlayan Almanya’daki Türkiye kökenli vatandaşlarınızın da sizlere olan güvenini de arttıracaktır. Aksi durum tarihten bugüne var olan Türk-Alman işbirliğine ve dostluğuna vurulacak bir darbe anlamına da gelecektir. Bu iddiaların kabulü TürkAlman ilişkilerinde gerilime neden olabilecektir.”