DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Büyükelçi suikastı Alman basınında!

Büyükelçi suikastı Alman basınında!

Dün akşam saatlerinde Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov düzenlenen suikastte hayatını kaybetti. İşte o suikast Alman basının da böyle yer aldı.\r\n\r\n

Dün akşam saatlerinde Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov düzenlenen suikastte hayatını kaybetti. İşte o suikast Alman basının da böyle yer aldı.Olay ile ilgili ilk olarak Spiegel Online, Rusya ve İran’ın Türkiye’deki temsilcilikleri önünde şu son zamanlarda bir çok gösteri ve eylem düzenlendiğine dikkat çekti. Bu suikastın iki ülke arasındaki düzelmeye başlayan ilişkilere tekrardan darbe vuracağını ifade etti.

Büyükelçi suikastı Alman basınını salladı!

Die Welt gazetesi ise salı günü Moskova’da gerçekleşecek olan Türkiye, Rusya ve İran’ın bakanlar düzeyindeki Suriye toplantısını hatırlattı. Ve Suriye’nin Halep’i ele geçirmesinin sonrasında Rusya ve İran karşıtı protestoların meydana geldiği haberlerine yer verdi.Süddeutsche Zeitung’da dün gerçekleşen suikastı için Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zakharova bir terör saldırısı yorumunu yaptı. Bunun yanı sıra Rusya’nın Suriye’de Beşar Esad rejiminin en büyük destekçisi olduğu için bu ülkenin Türkiye’deki temsilcilikleri önünde son günlerde çok sayıda gösteri düzenlendiğine dikkat çekiyor. Süddeutsche gazetesi, Rus parlamentosunun üyelerinden biri olan Leonid Slutski’nin meydana gelen suikaste rağmen Moskova’da yapılacak olan toplantıya katılacak olmasına dikkat çekiyor.

Landeszeitung gazetesi

“Rusya ile Türkiye arasında zar zor düzeltilmeye çalışılan ikili ilişkileri, Rus büyükelçinin öldürülmesi ile zorlu bir sınav bekliyor. Olayın zamanlaması, tam da saldırganın bunu amaçladığına işaret ediyor. Zira Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov bugün Türk ve İranlı meslektaşları ile Suriye’deki durumu ele almak üzere bir araya gelecek. Bunun dışında saldırının daha uzun vadeli bir hedefi de olabilir; jeopolitik durumun istikrarsızlaştırılması. Tarihte bu tarz suikastlerin savaşlara yol açtığının örnekleri yok değil. Türkiye bir NATO üyesi. Ve Rusya kendini Batı bloğu tarafından giderek daha köşeye sıkıştırılmış hissediyor. Olayın içindeki tüm ülkelerin hükümet başkanları bir an önce gerilimi azaltmaya çalışmalı.”

Märkische Oderzeitung gazetesi

“Bu olay, Türkiye’de güvenlik durumunun giderek kontrol dışına çıktığını gösteriyor. Terör saldırıları ülkeyi giderek daha hızlı bir şekilde istikrarsızlaştırıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve çevresindekiler her defasında intikam ve karşılık verme sözleri etseler de bir büyükelçiyi bile koruyabilecek durumda değiller. Türkiye cumhurbaşkanının düşmanı çok; Kürtler, uzun süre desteklediği radikal İslamcılar ve nihayet Rusya’nın desteği olmasa alınamayacak olan Halep’teki, kendilerini Erdoğan tarafından kandırılmış hissedebilecek muhalifler. Erdoğan’ın ülkesini bölgede lider güç ve kendini hiçbir kısıtlamaya tabi olmayan hükümdar olarak kabul ettirme oyunu bozulmaya başlamış gibi görünüyor.”