DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Cadılar Bayramı öncesi ABD kana bulandı

Cadılar Bayramı öncesi ABD kana bulandı

ABD’de bu haftasonu yaşanan kötü olaylar sonucunda Cadılar Bayramı öncesi Chicago kana bulandı. Farklı farklı olaylarda 14 kişi hayatını kaybetti.\r\n\r\n

ABD’de bu haftasonu yaşanan kötü olaylar sonucunda Cadılar Bayramı öncesi Chicago kana bulandı. Farklı farklı olaylarda 14 kişi hayatını kaybetti.ABD’nin en çok olayla geçen kenti olarak bilinen Chicago yine büyük olaylarla gündeme geldi. ABD’nin büyük kutlamalarından biri olan Cadılar Bayramı öncesinde kent kana bulandı. Hafta sonu yaşanan olaylar etrafı savaş alanına çevirdi. 31 Ekim’de kutlanacak olan Cadılar Bayramı’ndan önce kentte partiler yoğunlaştı. Partilerde çıkan çatışmaların önüne geçilemedi. Chicago’da çok sayıda silahlı çatışma meydana geldi ve toplamda 14 kişi hayatını kaybederken, 39 kişi de yaralandı.cadilar-bayrami-oncesi-abd-kana-bulandi

Cadılar Bayramı öncesi olaylar yükseldi

Yaşanan olaylar ile ilgili Chicago polis departmanından açıklama geldi. Chicago polisi tarafından yapılan açıklamada kentte silahlı saldırıların cuma gününden itibaren başladığı açıklandı. 2 günde toplam 19 silahlı saldırının gerçekleştiği ifade edildi. Cuma akşamından başlayan olaylarda tam 14 kişi öldürüldü ve 39 kişi de yaralandı. Kentte özel günlerin yaklaşması ile yapılan kutlamalar hem alkol hemde suç oranlarının artmasına neden oluyor.

Yolcu uçağı birden alev aldı

ABD’nin Chicago kentinde uçuşa hazırlanan bir yolcu uçağı aniden alev aldı. Uçakta bulunan yolcular hemen tahliye edildi.Chicago’dan kalkıp Miami’ye gidecek olan yolcu uçağı bir panik yaşattı. Uçak kalkış için pistte yol alırken birden alev aldı. Uçağın alev almasının ardından uçakta bulunan yolcular hemen tahliye edildi. Alevler tam büyümeden olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından kısa sürede söndürüldü. Amerikan Havayolları’na ait olduğu belirlenen Boeing 767 tipi uçağın alev alma nedeni henüz bilinmiyor.

Yolcu uçağında yangın paniği

yolcu-ucagiAlev alan uçaktaki yolcular hemen tahliye edilirken, itfaiye ekipleri hemen müdahale ederek yangını kısa sürede söndürdü. Alev topuna dönen uçak için ABD’nin en büyük trafik alan hava limanı O’Hare trafiğe kapatıldı. Uçağın alev almasıyla başlayan yangında ölen ya da yaralanan olmadığı açıklandı.  Amerikan Sivil Havacılık Dairesi ise olay ile ilgili inceleme başlatacağını ifade etti. Yaşanan acı kazada hayatını kaybeden vatandaşların kimliklerine dair bilgi paylaşılmadı. Bölge de yaşayanlar ise gelecek kötü haberlerden oldukça endişeli. Herkes bir an önce yaralıların kurtulmasını bekliyor.