DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Cami duvarına Müslümanlara hakaret eden yazılar yazıldı

Cami duvarına Müslümanlara hakaret eden yazılar yazıldı

İskoçya’nın Glasgow şehrinde faaliyet gösteren bir caminin duvarına Latince sloganlar yazıldı. Sloganlarda Müslümanlara hakaret edildi.\r\n\r\n

İskoçya’nın Glasgow şehrinde faaliyet gösteren bir caminin duvarına Latince sloganlar yazıldı. Sloganlarda Müslümanlara hakaret edildi.Caminin duvarına Latince ‘Saracen Go Home – Müslümanlar eve dönün’ ve ‘Deus Vult – Tanrı böyle istiyor’ şeklinde Müslümanları hedef alan sloganlar yazıldı. Duvara yazılan bu sloganların 1. Haçlı seferleri sırasında Papa 2. Urban tarafından yazıldığı ortaya çıktı. İlk Haçlı seferi, Bizans İmparatorluğu’nu Selçuklulardan kurtarmak için düzenlenmişti.

Cami duvarına yazan kişiler hakkında soruşturma başlatıldı

Cami duvarına yazılan sloganların ardından  Tell Mama derneğinden açıklama yapıldı.  Tell Mama derneğinden yapılan açıklamada duvara yazılan ifadelerde medeniyetler çatışmasını dile getirdiler. Bunun radikal aşırı sağcı bir üsluba sahip olduğu ifade edildi. İskoçya polisi olayın hemen sonrasında nefret suçu soruşturması başlattı. Bunu yapanları bulmak için bölgedeki tüm güvenlik kameraları inceleme altına alındı. Güvenlik kameralarının incelenmesinin sonrasında eğer bulunurlarsa haklarında hemen soruşturma başlatılacak.

Fransa’da yine bir cami kundaklandı

Fransa’nın kuzeyinde bulunan Chateau Thierry kasabasındaki bir cami sabahın erken saatlerinde çirkin bir saldırıya maruz kaldı.Fransa’nın Chateau Thierry kasabasında bulunan bir cami kimliği henüz belirlenemeyen kişiler tarafından çirkin bir saldırıya uğradı. Camiye yapılan kundaklama girişimi Cumartesi günü sabah saatlerine yakın yapıldı. Cami bu kundaklama girişiminden dolayı maddi anlamda ciddi bir maddi hasara uğradı. Kundaklama girişiminin ardından Picardie Bölgesindeki Camiler Birliği bir bildiri yayımladı. Bildiride camiye yapılan kundaklama girişimini sert bir şekilde kınadıklarını ifade ettiler.

Camiye kundaklama girişimi!

Picardie Bölgedeki Camiler Birliği’nin yayımladığı bildiride “Ülkemizin her zamankinden daha fazla sağduyu ve beraberliğe ihtiyacı olduğu bir dönemde bu tür bir saldırı haberi bizi şoke etti.” ifadeleri dikkat çekti. Ve bu ifadelerin yanı sıra “Cami cemaati ve bölgede yaşayan Müslümanlarla dayanışma içinde olduğumuzu ifade etmek isteriz.” şeklinde önemli noktalara da değinilmişti.Camiler Birliği’nin yaptığı açıklamada en önemli noktada camiye bu saldırı girişimini yapan kişi veya kişilerin bir an önce bulunup, gereken cezayı çekmelerini istedikleri oldu. Fransa’da İslamofobi ile Mücadele Merkezine göre, ülkede yaşayan Müslümanlara yönelik saldırılar son yıllarda katlanarak artıyor.