DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Cami kapısına asılan şok etti!

Cami kapısına asılan şok etti!

Camiyi hedef alan çirkin saldırılar git gide artıyor. Almanya’da cami kapısına asılan şey şoke etti. Görenler yok artık dedi.\r\n\r\n

Camiyi hedef alan çirkin saldırılar git gide artıyor. Almanya’da cami kapısına asılan şey şoke etti. Görenler yok artık dedi.Almanya’da inşaat aşamasında olan Diyanet İşleri Türk İslam Birliği ‘ne bağlı Essen Merkez Yeni Camisi’nin kapısına domuz kafası asıldı. Bu çirkin hareketi yapan kişilerin kimliği henüz bilinmiyor.Çirkin olay geçtiğimiz Cuma günü meydana geldi. Meydana gelen çirkin hareketin ardından Essen Başkonsolosu Mustafa Kemal Basa ile Din Hizmetleri Ataşesi Suat Okuyan, cemaate geçmiş olsun dileklerinde bulundular. Geçmiş olsun dileklerinin yanı sıra Essen Merkez Yeni Camisi derneğinin yöneticilerinden olay ile ilgili bilgi edindiler. Olayın hemen ardından polis harekete geçti. Camiye gelen polis ekipleri yaşanan olay ile ilgili inceleme başlattı.

KINAMA GELDİ!

almanya-camiEssen DİTİB Eyalet Bölge Birliği ve Essen DİTİB Merkez Camisi Derneği Yönetim Kurulu olayı kınadı. Olayı kınarken, “Yapılan saldırının çirkinliği ortadadır. Müslüman toplum olarak bu çirkin saldırılar bizleri endişeye sevk etmektedir. Son zamanlarda artış gösteren mabetlere yönelik saldırı ve şiddet eylemlerini, ayrıca toplumsal kargaşanın her türlüsünü şiddetle kınıyoruz. Saldırıların faillerinin Alman emniyet birimlerince en kısa sürede kanun önüne çıkarılacağını ümit ediyor, böylesi menfur olayların bir daha tekrarlanmamasını diliyoruz. Üyelerimizi ve cemaatimizi sağduyulu olmaya davet ediyoruz. Ayrıca sosyal medyada provoke amaçlı eylem ve söylemlere de itibar edilmemesini önemle rica ediyoruz” şeklinde açıklama yaptılar.