DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Camiyi havaya uçurma girişimindeki 3 kişi yakalandı

Camiyi havaya uçurma girişimindeki 3 kişi yakalandı

ABD’nin Kansas eyaletinde, bir camiyi ve Somalili Müslümanların yaşadığı binaya yönelik saldırı planları yapan 3 kişi yakalandı.

ABD’nin Kansas eyaletinde, bir camiyi ve Somalili Müslümanların yaşadığı binaya yönelik saldırı planları yapan 3 kişi yakalandı.Kurdukları örgüte ‘Haçlılar’ adını veren saldırganlar, çoğunlukla Somalili Müslümanların yaşadığı bir binanın dört ayrı köşesine bomba yüklü araçlar yerleştirerek binayı yerler bir etme planı içinde oldukları öğrenildi.Şubat ayından bu yana FBI, Gizli Servis ile, yerel polis tarafından takip edilen üç şüpheli büyük çaba sonrası yakalanarak gözaltına alındı.Saldırganların üçününde  Amerikalı olduğu, isimlerininde Curtis Allen, Gavin Wright ve Patrick Stein olduğu öğrenildi.

ABD Adalet Bakanlığı’nın açıklamasında; ‘Haçlılar’ adlı örgütün üç üyesi, Allen, Wright ve Stein’in, Somalili Müslümanların yaşadığı binanın dört ayrı köşesine bomba yüklü araçlar yerleştirerek yaratılacak patlama sonucu binanın yerle bir edilmesini planladıkları belirtildi. Adalet Bakanlığı, 27 bin nüfuslu Garden City’de 120 Somalili göçmenin yaşadığını, terör saldırısı planlayan ‘Haçlılar’ grubu üyelerinin, ABD’de 8 Kasım’da yapılacak seçimlerden bir gün sonra 9 Kasım’da eylemi gerçekleştirmeyi planladıklarını açıkladı. Çok sayıda saldırı silahı ve patlayıcı madde stoku yaptıkları belirtilen sanıklar amaçlarının, ‘son yıllarda Somali’den önemli ölçüde göç alan Garden City halkını uyandırmak’ olduğu bildirildi.

Çıkarıldıkları mahkeme sonucu savcı Tom Beall’in kararıyla, Sedgwick Bölge Hapishanesi’ne gönderilen sanıkların, suçlu bulunmaları durumunda ömür boyu hapis cezası alabileceği belirtildi.