DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Canlı Yayın Özelliği Facebook’tan Sonra Instagram’da

Canlı Yayın Özelliği Facebook’tan Sonra Instagram’da

Dünyanın en popüler fotoğraf paylaşım uygulaması Instagram’a canlı yayın özelliği ve iki yeni özellik daha geldi.

Dünyanın en popüler fotoğraf paylaşım uygulaması Instagram‘da canlı yayın dönemi başlıyor. Geçtiğimiz günlerde Facebook’ta kullanıma alınan canlı yayın özelliği artık Instagram içinde geçerli olacak.Canlı yayınlar uygulamanın Stories (Hikayeler) kısmından görünecek. Güncellemeyle gelen özellikle Stories’te (Hikayeler) olduğu gibi video kayıt yapılabiliyor ancak kayıtlar canlı yapılıyor.Uygulamanın Facebook’a benzerliğiyle dikkat çeken canlı yayın özelliğinde izleyiciler, video sahibine emoji gönderebilecek. Ayrıca Facebook’ta olduğu gibi canlı yayının anlık kaç kişi izlediği de videonun üst köşesinde yer alacak.instagram-live

Canlı Yayın Özelliğiyle Bir Özellik Daha Geldi

Canlı yayın güncellemesiyle birlikte Instagram’da yeni bir özellik daha hayata geçirildi. Kullanıcılar takipçilerine dilediği zaman silinebilen fotoğraf gönderilecek.Takipçinin silinebilen fotoğrafın ekran görüntüsünü kaydetmeye kalkarsa, fotoğraf sahibine bildirim gönderilecek. Aynı özellik silinebilir video içinde geçerli. Takipçi silinebilen videoyu her izlediğinde, video sahibine bildirim gönderilecek.

Geçtiğimiz Günlerde Bu Özellikler Intagram’dan Kaldırılmıştı

Yeni özellikleriyle kullanıcıları sevindiren Instagram, geçtiğimiz günlerde kullanılmayan bir kaç özelliğini uygulamadan kaldırdı. Kullanıcılar tarafından pek ilgi görmeyen Photo Map, Instagram’ın vazgeçtiği özelliklerden biri oldu.instagram-harita-ozelligini-kaldiriyorInstagram konu ile ilgili yaptığı açıklamada ise bu özelliğin geçen hafta başladığı belirtildi. Firma bazı kullanıcıların hesabından kaldırılmaya başladığını ve haritadaki resimleri kaldırmaya odaklanmış. Photo Map kaldırılken konum bilgisinin kaldırılmayacağını açıkladı. Instagram kullanıcıları böylelikle fotoğrafların nerede çekildiklerini öğrenebilecek.Instagram Photo Map’in “yaygın bir biçimde kullanılmadığına” dikkat ekip kaldırma kararı aldı. Bu özelliği kaldırarak yeni özelliklere yer vereceğini açıkladı.

Instagram, yeni algoritmasını kullanıma sundu

Instagram, uzun süredir üzerinde çalıştığı algoritmasını kullanıma sundu. Artık kullanıcıların zaman akışı kronolojik olarak değil “popülerliğe” göre gösterilecek.Şirket, Mart ayında yaptığı duyuru ile bu algoritma üzerinde çalışıldığını açıklamış, kullanıcılardan gelen tepkiler üzerine resmi Twitter hesabından, ‘‘Sizleri dinliyoruz ve zaman tünelinizde şu anda hiçbir şey değişmeyeceğini garanti ediyoruz. Değişiklikler, bütün kullanıcılara açıldığında size haber vereceğimize söz veriyoruz’‘ yazmıştı.algoritmasini-instagram-sundu”Önemsediğiniz içerikleri kaçırmayacaksınız”Instagram, algoritma değişikliğini kullanıcılarına şöyle aktardı:

”Mart ayında içerikleri zaman tünelinde yeni bir düzende gösterecek bir yol üzerinde çalıştığımızı bu sayede önemsediğiniz anları öncelikli olarak göreceğinizi duyurmuştuk. İnsanlar zaman tünellerindeki içeriklerin ortalama yüzde 70’ini kaçırıyor. Instagram büyüdükçe bütün fotoğraf ve videoları yakalamak daha zor bir hâl aldı. Geçen birkaç aydır üzerinde çalıştığımız yeni yol ile birlikte insanların daha fazla fotoğraf beğendiğini, daha çok yorum yaptığını ve topluluklarla daha çok etkileşime girdiğini gördük. Instagram’ı daha iyi yapmak için bu algoritmayı geliştirmeyi sürdüreceğiz.”