DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Cenk Tosun’un attığı gol Şampiyonlar Ligi gruplarının en iyi golü seçildi

Cenk Tosun’un attığı gol Şampiyonlar Ligi gruplarının en iyi golü seçildi

UEFA’nın resmi internet adresinde taraftarlar tarafından yapılan anket sonucu Şampiyonlar Ligi gruplarında bu sezonun en iyi golünün sahibi Cenk Tosun oldu.Beşiktaş, evinde Benfica ile oynadığı maçta adeta tarih yazmıştı. İlk yarıyı 3-0 geride kapatan Siyah-beyazlılar, ikinci yarıda bulduğu 3 golle geri dönmeyi başarmıştı. Skor 3-0’ken 58. dakikada Cenk Tosun sahneye çıkmış ve attığı golle takımının

UEFA’nın resmi internet adresinde taraftarlar tarafından yapılan anket sonucu Şampiyonlar Ligi gruplarında bu sezonun en iyi golünün sahibi Cenk Tosun oldu.Beşiktaş, evinde Benfica ile oynadığı maçta adeta tarih yazmıştı. İlk yarıyı 3-0 geride kapatan Siyah-beyazlılar, ikinci yarıda bulduğu 3 golle geri dönmeyi başarmıştı. Skor 3-0’ken 58. dakikada Cenk Tosun sahneye çıkmış ve attığı golle takımının geri dönüşünü ateşlemişti. Sağ kanattan açılan ortaya arka direkten güzel bir vole vuruşu yapan Cenk Tosun topu ağlarla buluşturdu.Gol Türk ve Avrupa basınında geniş yankı yarattı. UEFA, Cenk Tosun’un golünü haftanın golü olarak seçmişti. Şampiyonlar Ligi’nde grup aşamasının en iyi golleri UEFA’nın resmi internet adresinde taraftarlarca oylandı. İpi yine Beşiktaş’lı Cenk göğüsledi.Oylamayı kazanan milli futbolcu oyların yüzde 39’unu alırken ikinci yüzde 19 ile Vadis Odjidja, üçüncü yüzde 18 ile Cristiano Ronaldo, dördüncü yüzde 10 ile Robert Lewandowski, beşinci yüzde 8 ile Juan Cuadrado ve altıncı yüzde 6 ile Ricardo Quaresma oldu.

Cenk Tosun, Spor Toto Süper Lig’in gol kralı konumunda

Beşiktaş forması giyen Cenk, Spor Toto Süper Lig’deki en iyi sezonlarından birini yaşıyor. 19 Süper Lig maçına çıkan Cenk bu maçlarda 15 kez fileleri havalandırdı. Oyuncunun en yakın rakipleri Riad Bajic ve Yasin Öztekin 9 gol kaydetti.Milli futbolcu Şampiyonlar Ligi’nde 6 kez sahaya çıkarken 1 gol kaydetti. Cenk’in tek golü Vodafone Arena’da Benfica karşısında geldi.