DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Cep telefonundan bilgisayara nasıl resim yüklenir?

Cep telefonundan bilgisayara nasıl resim yüklenir?

Android telefonun kamerasını kullanıyorsanız, fotoğrafları ve videoları belirli aralıklarla bir bilgisayara aktarmak fayda sağlayacaktır. Resim ve videoları telefonunuzdaki micro-SD karttan bir bilgisayara aktarmak; telefonun hafızasının dolmasını engeller ayrıca fotoğrafları düzenleme, yedekleme, paylaşma gibi imkanlar sunar.Telefondaki fotoğrafları ve videoları bir bilgisayara aktarmak için aşağıdaki yöntemleri kullanabilirsiniz:  USB kablo ile fotoğraf aktarma  Fotoğrafları Android telefondan bilgisayarınıza aktarmak

Android telefonun kamerasını kullanıyorsanız, fotoğrafları ve videoları belirli aralıklarla bir bilgisayara aktarmak fayda sağlayacaktır. Resim ve videoları telefonunuzdaki micro-SD karttan bir bilgisayara aktarmak; telefonun hafızasının dolmasını engeller ayrıca fotoğrafları düzenleme, yedekleme, paylaşma gibi imkanlar sunar.Telefondaki fotoğrafları ve videoları bir bilgisayara aktarmak için aşağıdaki yöntemleri kullanabilirsiniz: 

  1. USB kablo ile fotoğraf aktarma

 Fotoğrafları Android telefondan bilgisayarınıza aktarmak çok kolay! Android iOS’den farklı, Android cihazınızdaki fotoğrafları USB kablo aracılığıyla doğrudan taşıyabilirsiniz. Androidden bilgisayara fotoğraf aktarmak için aşağıdaki yönergeleri uygulayabilirsiniz:Android cep telefonunuzu USB kablo kullanarak bilgisayarınıza bağlayın. Sonrasında telefonunuzun ekranında bilgisayarınız ile bağlantı kurulduğuna dair bilgi görünecektir.andro

  • Bildirim alanında “USB bağlandı” kısmına dokunun ve “Mount” butonuna tıklayın.
  • Bilgisayarınız Android telefonunuzun SD kartını görecek ve onu taşınabilir bellek olarak görüntüleyecektir. Sonra Bilgisayarım’dan taşınabilir belleğe ulaşın, telefonunuzun SD kartını çift tıklayarak açın. Ekrana gelen klasörlerin arasından önce DCIM klasörünü ardından bir sonraki klasör olan Camera’yı çift tıklatın.
  • Fotoğraflarınız ve videolarınız ekrana gelecektir. Aktaracağınız fotoğraf ve videoları kopyalayıp bilgisayarınızda açtığınız dosyaya yapıştırın.

UYARI: Fotoğrafları, Kes-Yapıştır’la da aktarabilirsiniz fakat bağlantı herhangi bir sebeple koparsa fotoğraf kaybı olabilir.

  • Aktarma işlemini gerçekleştirdikten sonra Android cihazınızın bağlantısını kesin.

 UYARI:  Bilgisayar’da (Bilgisayarım) telefonunuz çıkarılabilir sürücü olarak görünmüyorsa, akıllı telefonunuzda USB simgesinin görüntülenip görüntülenmediğini kontrol edin. Telefonunuzda simge görünmüyorsa akıllı telefonu başka bir USB portuna bağlamayı deneyin ve yukarıdaki adımları tekrar uygulayın. 

  1. Fylet S güvenli fotoğraf aktarma

foto-transferAndroid resimlerini bilgisayara aktarma için bir  başka yöntem Fylet S güvenli fotoğraf aktarma uygulamasını kullanmak. Fylet S fotoğrafları Android cihazınızdan indirmenize ya da telefon veya tabletinizdeki resim dosyalarını bularak otomatik olarak bilgisayarınıza aktarmanıza imkan sağlar.Bu Android uygulamasıyla çok sayıda fotoğrafı bilgisayarınıza aktarablirsiniz, ayrıca aktarılabilecek fotoğraf boyutunda da bir sınırlandırma yoktur. Yalnız uygulama ile ilgili bilmeniz gereken bir özellik var: İki cihazın da aynı WiFi ağı üzerinden internete bağlanması gerekiyor.Aşağıdaki aşamaları takip ederek fotoğraflarınızı aktarabilirsiniz: 

  • Önce, uygulamayı hem Android akıllı telefonunuza hem de Windows işletim sistemli bilgisayarınıza yükleyin.
  • Android cihazınızdan kayıt olun(hesap açın) ve aynı hesapla Windows bilgisayarınızdan giriş yapın.
  • Android cihazınız bağlandığında, fotoğraf aktarma işlemi otomatik olarak başlayacaktır.

Fotoğraf aktarma işinizi yukarıda belirtilen yöntemlerden biriyle kolaylıkla çözebilirsiniz. Fakat ilk yöntemde bir USB kablonuz olması gerek. İkinci yöntemde USB kablosuna ihtiyacınız olmuyor.