DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Cezayirli Bilal C. Almanya’da tutuklandı

Cezayirli Bilal C. Almanya’da tutuklandı

Almanya’da tutuklanan Cezayirli Bilal C. Fransa’ya verilecek. Bilal C.’nin, Paris’teki terör saldırılarını planlayan Abdülhamit Abaoud ile bir bağı olduğu iddia edilmişti.

Cezayirli Bilal C. Almanya’da tutuklandı.Bilal C.’nin, Paris’teki terör saldırılarını planlayan Abdülhamit Abaoud ile bir bağı olduğu iddia edildi.13 Kasım 2015 tarihinde Paris’te meydana gelen saldırıların planlayıcısı Abdülhamit Abaoud ile bir ilişkisi olduğu düşünülen Bilal C. Almanya’da tutuklandı. Bilal C.’nin tutuklanmasının ardından Federal Savcılıktan açıklama geldi. Federal Savcılığın yaptığı açıklamada ise Bilal C.’nin 2014’ün eylül ayında Suriye’ye gittiği ve bu süre içerisinde IŞİD’e katıldığı ifade edildi. 20 yaşındaki Bilal C. katıldığı IŞİD kampında savaş ve silah eğitimi aldı. Aldığı eğitimin ardından 2015’in haziran ayında Paris’teki terör saldırıların planlayıcısı Abdülhamit Abaoud tarafından görevlendirildi. Bilal C.’nin Balkan güzergahındaki sınır kontrolleri ve kaçak yollarla ilgili bilgi ve detayları toplanması istendi.

Bilal C. IŞİD’e çalıştı mı?

Bilal C. daha sonrasında ise  Türkiye, Yunanistan, Sırbistan ve Macaristan üzerinden Avusturya’ya gitti. Açık olan sınır geçişleri, bekleme süreleri ve kaçak yollar hakkında bilgi toplayıp Paris’teki terör saldırıların planlayıcısı Abdülhamit Abaoud’e bildirdiği belirtildi. Yapılan bir diğer açıklama da ise Bilal C.’nin 2015 yılında Almanya’ya giriş yaptığı öne sürüldü. 2015 yılında Almanya’ya giriş yaptığı iddia edilen 20 yaşındaki Bilal C.’ninbu zamana kadar IŞİD ile ilgili herhangi bir ipucuna rastlanmadığı açıklandı.20 yaşındaki Bilal C.’nin 2015’in ağustos ayından gerçekleşen hızlı tren saldırısında da bir parmağının olduğu öne sürüldü. Brüksel ve Paris arası sefer yapan yüksek hızlı trende terör saldırısını gerçekleştiren bir kişiye de yardım ettiği iddia edildi. Ve bununla da kalmayıp  yüksek hızlı tren saldırısının zanlısının Avrupa’ya gelişi sırasında açak yollarla ilişkin bilgi verdiği de yapılan iddialar arasında yer aldı.