DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Charlie Hebdo, İtalyanları fena kızdırdı

Charlie Hebdo, İtalyanları fena kızdırdı

Geçtiğimiz hafta İtalya’da meydana gelen depremde 294 kişi hayatını kaybetmişti. Fransız dergisi Charlie Hebdo’nun deprem ile ilgili çizdiği karikatür İtalyanları fena kızdırdı.\r\n\r\n

Geçtiğimiz hafta İtalya’da meydana gelen depremde 294 kişi hayatını kaybetmişti. Fransız dergisi Charlie Hebdo’nun deprem ile ilgili çizdiği karikatür İtalyanları fena kızdırdı.Fransız hiciv dergisi Charlie Hebdo meydana gelen depremle ilgili dikkat çeken bir karikatür yayımladı. Büyük tepki alan karikatürde depremde yaralı olarak kurtarılan insanlar makarnaya benzetilmişti. Depremin etkisiyle yerle bir olan binalar ise lazanyaya benzetilmesi tüm dünya tarafından büyük tepki aldı.charlie-hebdoDepremin en çok can ve mal kaybı yaşattığı Amatrice kasabası belediye başkanı Sergio Pirozzi, yapılan bu çirkin karikatür  hakkında  “Ölüler üzerine nasıl karikatür yapılabilir ki? Ben eminim ki, bu çirkin ve utanç verici karikatür, Fransızların hislerine karşılık gelmiyor. Karikatür, ironi yapıyoruz ama yaşanan talihsizlikler ya da ölüler üzerine hiciv yapılamaz. Her şeyin bir sınırı var.” şeklinde açıklama yaptı. Tüm İtalyan halkı Charlie Hebdo’nun karikatüre tepki için bir oldu. Twitter’da öne çıkan başlık ise “Çok üzgünüz ama daha fazla Charlie Hebdo değiliz” oldu.

Bu hiciv değil, ırkçılık

Karikatüre bir tepkide Forza Italia Partisi milletvekillerinden Barbara Saltamartini’den geldi. Forza Italia Partisi milletvekillerinden Barbara Saltamartini, “Charlie Hebdo’nun karikatürü, depremde kaybettiklerimize yönelik aşağılık ve incitici. Bu dergi bir hiciv değil ama bir çöp.” şeklinde sert çıktı. Gazeteci Marco Ventura  “Bu hiciv değil, ırkçılık” diyerek tepkisini belli etti.Fransa Büyükelçiliği, karikatür hakkında  “Charlie Hebdo’nun tasviri, Fransa’nın pozisyonunu temsil etmiyor.”yorumunu yaptı.