DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Cilt bakımınıza ne kadar dikkat ediyorsunuz?

Cilt bakımınıza ne kadar dikkat ediyorsunuz?

Bayanların vücudunda en çok önem verdiği yerlerden birisidir yüzleri. Ancak kirlenmeye, zarar görmeye en çok müsait yer de orasıdır.

cildinize-ne-kadar-dikkat-ediyorsunuzYanlış temizleyiciler kullanmak, güneş ışınlarına fazla maruz kalmak cildimizi büyük ölçüde yıpratmaktadır. Özellikle ergenlik döneminde yaşanan cilt sorunları için kişilerin bu durumu ihmal etmemesi gerekmektedir.Cilt Lekelerinin Sebepleri Nelerdir?Her geçen sene daha da belirginleşen yüzünüzdeki lekeler sizi olumsuz yönde etkilemektedir. Tıp dilinde malezma olarak adlandırılan deride oluşan siyah lekeler hamilelik döneminde kloazma olarak adlandırılır. Hamilelik döneminde daha çok görülsede hiç gebelik geçirmeyen ya da esmer tenli olan erkeklerde de görülebilmektedir. Bu lekelerin nedeni kullanılan antibiotikler vs. ilaçlar olabilmektedir.Soluk Cildin NedenleriDermatoloji Uzmanı Dr. Ata Nejat Ertek, cildin soluk görünmesinin nedenlerini demir eksikliğinden ya da kansızlıktan kaynaklandığını açıkladı.  Dermatoloji Uzmanı Dr. Ata Nejat Ertek, cildi soluk olan kişiler dengeli beslenmeye dikkatli etmeli, portakal, domates gibi yiyecekler tüketerek cildinizin daha parlak olmasını sağlayabilirsiniz diye açıkladı.Dudak Yaraları ve Uçukların NedenleriDudaklardaki yara ve uçuklar genellikle B vitamini eksikliğinden ya da bağışıklık sisteminin zayıf olmasından kaynaklanıyor. Stres, korku, psikolojik sorunlar uçukların çıkmasına neden olabiliyor. Bu nedenle stresten uzak durmak sizin için faydalı olacaktır.Tırnakların Kırılmasındaki NedenlerTırnak kırılma, soyulma gibi problemlerin bir çok nedeni olabileceği gibi mineral eksikliğinden de kaynaklanabilir. Koyu yeşil yapraklı sebzeler, süt ürünleri ve kuruyemişler iyi gelebilir. Tırnaklarınızın göz alıcı olmasını istiyorsanız güneş ışığı ve zeytinyağı size iyi gelecektir.Cilt bakımında yapılan 5 hata

  1. Temizleyici Seçimi

Pek çoğumuz cildimizi sıradan sabunlarla temizleyerek kirlerden arındığını düşünürüz ancak sabunların çoğu cildinize zarar verebilecek temizlik maddeleri ve yoğun koku içerir.     2. Sivilcelerinizi SıkmayınÖzellikle ergenlik döneminde çoğu gençlerin yaşadığı bir sorun olan sivilce ile ne kadar oynarsanız o kadar yayılmasına neden oluyor. Bakterilerin yayılması ile yüzünüzden geçmesini beklediğiniz sivilceler daha da çoğalmaya başlıyor.    3. Gereğinden Fazla Peeling YapmakGereğinden fazla uygulanan peeling cildinize zarar verebilmektedir. Peeling, cildinizdeki ölü hücrelerden arınmak için oldukça faydalı bir işlemdir ancak gereğinden fazla uygulandığında cildinize zarar verebilir.    4. YorgunlukYeterince uyuyamamak ve stresli zaman geçirmek yüzünüze de sansımaktadır. Bu nedenle hayatımızdan stresi çıkarıp yeterince dinlemeyi sağlamalıyız.