DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Çin’den Arda Turan için 50 milyonluk teklif

Çin’den Arda Turan için 50 milyonluk teklif

Guangzhou Evergrande, Barcelona’da forma giyen Arda Turan için 50 milyon Euro teklif etti.

Arda Turan, Guangzhou Evergrande’den astronomik bir teklif aldı. Çin Süper Ligi ekibi milli futbolcuya 50 milyon Euro’yu gözden çıkardı.Guangzhou’nun Arda için 3 yıllık bir sözleşme önerdiği Fanatik tarafından ortaya atıldı. Arda Turan’ın teklifi kabul etmesi durumunda 3 yılda toplam 50 milyon Euro kazanacak. İlk olarak Arda Turan’la görüşecek olan Guangzhou cevabın evet olması durumunda Barcelona ile pazarlıklara başlayacak.Arda Turan hali hazırda Barcelona’dan yıllık 5 milyon Euro kazanıyor. Çin’den gelen transfer teklifi milli futbolcunun takımında kazandığı yıllık ücreti 3’e katlıyor. Bu nedenle gelen teklife Arda’nın nasıl tepki vereceği merak konusu. Bulunduğu kulüpten ayrılmak gibi bir düşüncesi olmadığını sürekli dile getirmekte ancak gelen teklifin oldukça astronomik olması futbolcuların fikirlerini değiştirmesinde büyük bir etken. Bu tür durumların birçok örneği bulunuyor.Son maçlarda büyük bir çıkış yaparak son 3 maça 2 hat-trick sığdıran Arda Turan için Barcelona’nın isteyeceği bonservis ücretinin 50 milyon Euro olacağı tahmin ediliyor. 29 yaşındaki futbolcu Barcelona’ya 40 milyon Euro’ya transfer edilmişti.

Çin ekiplerinin kadrosuna kattığı yıldızlar

Çin kulüpleri son yıllarda gerçek dışı ücretlere birçok yıldız ismi kadrolarına kattı.Çin sermayesinin Avrupa futbol piyasasına büyük zararlar verdiği yüksek sesle konuşulmaya başlandı. Ancak Çin kulüpleri futbolculara Avrupa’da kazandıkları yıllık ücretlerin katlarını teklif etmeleri nedeniyle birçok yıldızı kadrolarına katmakta zorlanmıyor. Buna birkaç gün önce Guangzou Evergrande’nin Oscar’ı transfer etmesiyle şahit olduk. Evergrande bu transfer için Chelsea’ye 60 milyon Euro ödemişti.Devlet desteğiyle büyük transferleri gerçekleştiren Çin kulüpleri futbolseverlerde oldukça antipatik bir algı yaratıyor.Jackson Martinez, Gervinho, M’bia, Ramires, Ersan Gülüm, Burak Yılmaz, Alex Texeira, ve Oscar gibi birçok yıldız kariyerlerini Avrupa’da sürdürmek yerine yüksek yıllık ücretlere Çin kulüplerine transfer oldular. Çin kulüpleri 8 futbolcu için 200 milyon Euro ödediler.

Arda Turan’ın bu sezonki performansı

Bu sezon Barcelona formasıyla çıktığı 19 maçta 11 gol atan milli futbolcu Neymar’ı geride bırakarak Lionel Messi ve Luis Suarez’in ardından takımın en skorer futbolcusu olmayı başardı. Arda sahada kaldığı 1.231 dakika boyunca kart görmedi ve ayrıca 7 asistle takımın en çok asist yapan 4.ismi oldu.