DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Çinliler’den Cristiano Ronaldo için tam 300 milyon Euro!

Çinliler’den Cristiano Ronaldo için tam 300 milyon Euro!

İsmi açıklanmayan Çin kulübü Cristiano Ronaldo için büyük bir serveti gözden çıkardı.

Ekonomik olarak küresel güç olma yolunda ilerleyen Çin futbolda da büyük atılımlar yapıyor. Avrupa ligleri başta olmak üzere büyük liglerin yıldızlarına kadrosuna katıyor. Astronomik transfer ücretleri bu durumu bir hayli kolaylaştırıyor. Artık Lionel Messi ve Cristiano Ronaldo onlar için bir hayal değil.Bu durum Avrupa’da büyük homurtulara neden oluyor. Avrupa devlerinin Çin’den gelen gerçek dışı tekliflere olan rahatsızlıkları biliniyor. İyi bir kariyere sahip olmak yerine Çin kulüplerinin astronomik tekliflerini kabul eden futbolcuların sayısı gün geçtikçe artıyor. Başlarda futbol yaşantısının son demlerini kadrolarına katmakla başlayan Çin kulüpleri artık gözlerine daha genç ve yetenekli isimleri kestirdi.Jackson Martinez, Hulk, Ramires, Ezequel Lavezzi, Alex Texeira gibi isimleri rekor ücretlere transfer eden Çin kulüplerİ son olarak Oscar ve Carlos Tevez’i Dünya’nın en çok kazanan futbolcuları yaptılar. Çinlilerin Avrupa futbol piyasasına büyük bir zarar verdikleri dillendirilmeye başlandı ancak Çin kulüplerinin durmaya niyeti yokmuş gibi görünüyor. Şimdi öyle bir ismi gündemlerine hepimizin çok yakından tanıdığı bir Dünya yıldızı aldılar. O isim Cristiano Ronaldo. Birçok Avrupa kulübünün karşılayamayacağı bir ücreti Real Madrid ve Ronaldo’ya önerdiler.Kimilerine göre Dünya’nın en iyi, kimilerine göreyse Messi’nin ardından en iyi ikinici futbolcusu olan Ronaldo’ya inanılması güç bir teklif geldi. Cristiano Ronaldo’nun menajeri olan Jorge Mendes bizzat açıkladı.

ÇİNLİLER’DEN RONALDO İÇİN TAM 300 MİLYON EURO!

Transfer için Real Madrid’e 300 milyon Euro bonservis ücreti teklif edilirken Ronaldo için ise yıllık tam 100 milyon Euro önderildi. Menajeri, Cristiano Ronaldo’nun teklifi düşünmeden reddettiğini söyledi.

“HER ŞEY PARA DEĞİL”

Ronaldo’nun Madrid’i evi olarak değerlendirdiğini ifade eden Jorge Mendes, Ronaldo için her şeyin para olmadığını dile getirdi. Ayrıca Ronaldo’nun Çin’de oynaması gibi bir durumun asla gerçekleşmeyeceğini ve oyuncunun kariyerine Real Madrid’de devam edeceğini de sözlerine ekledi.Cristiano Ronaldo geçtiğimiz haftalarda takımı Real Madrid ile olan sözleşmesini uzatmış ve 10 yıl daha Real Madrid forması giymek istediğini söylemişti. 31 yaşında Portekizli yıldızın uzatılan sözleşmesi 2021 yılında sona eriyor.11 La Liga maçına çıkan Ronaldo 10 gol atarken 2 kez de asist yaptı.