DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
CNN Türk’ten HDP’ye özür!

CNN Türk’ten HDP’ye özür!

Kayseri’de gerçekleştirdiği alçak saldırı sonrası illerde HDP binalarına saldırılar gerçekleşti. CNN Türk yaptığı haberden dolayı HDP’den özür diledi.

Dün Kayseri’de PKK terör örgütü tarafından gerçekleştirilen hain saldırı sonrası Türkiye’nin farklı illerinde Halkların Demokratik Partisi (HDP) binalarına yönelik saldırılar geldi. Saldırılarla ilgili haberi  “HDP binalarına saldırılar -Terörle mücadelede önemli rol oynuyor” alt başlığıyla servis eden CNN Türk televizyonu büyük tepki topladı.HDP Genel Merkezi, Twitter’dan paylaştığı mesajda “Bu alt banda ilişkin bir açıklama bekliyoruz” dedi.CNN Türk HDPBinlerce destek ve tepki mesajlarının ardından CNN Türk açıklama yapmak zorunda kaldı. Hata olduğunu söyleyen CNN Türk yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Pazar sabahı 08.00 haber bülteninde, “HDP Binalarına Saldırı” haberi yayınlandığı sırada asla kabul edilemeyecek bir hata ekrana yansımıştır.em teknik hem de operatör hatasından kaynaklı yanlışlıkla bir önceki haberin alt başlığı ile, “HDP Binalarına Saldırı” haberinin üst başlığı birlikte kullanılmış ve hata fark edildiği an yayından alınmıştır. Bu vahim hatadan dolayı özür dileriz.Bilinmelidir ki CNN Türk, Doğan Yayın İlkeleri doğrultunda insan hakları ve demokrasiye bağlılıkla yayıncılık yapar. Aynı zamanda ülkemizin içinden geçtiği bu zor dönemde ‘terörle mücadele’ konusunda son derece hassastır.Gerçekten kabul edilemeyecek bu hatadan dolayı, sorumlu kişiler hakkında da gerekli işlemler başlatılmıştır.Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

AK PARTİ İSTANBUL MİLLETVEKİLİ MUSTAFA YENEROĞLU: SALDIRILAR KABUL EDİLEMEZ

Ayrıca AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, bir çok ilde HDP binalarına yapılan saldırıyı hakkında Twitter üzerinden açıklama yaptı. Hukuk devletinde bireysel intikam yoktur diyen Yeneroğlu, HDP binalarına saldıran provokatörlerin emniyet güçlerine bildirilmesi gerektiğini söyleyerek, yapılan saldırların kabul edilemez olduğunu vurguladı.

“Provoke eden ve halkı suça davet eden ancak terör örgütünün amacına hizmet etmektedir. Suç işleyen ve suça teşvik eden karşısında hukuku bulur. Halkımız HDP binalarına saldıran provokatörleri emniyet güçlerine bildirmeli. Hukuk devletinde bireysel intikam yoktur. Huzurun temini hukuktur. Toplumun öfkesi anlaşılır, ancak HDP binalarına yönelik saldırılar kabul edilemez, bunlar ancak provokatörlere ve teröre hizmet eder”

ATEŞE VERİLEN HDP BİNASI KULLANILMAZ HALE GELDİ

Ayrıca dün kimliği belirsiz kişilerce Bursa HDP Yıldırım İlçe Başkanlığı’nin binası ateşe verildi. Büyüyen yangına itfaiye müdahale etti. Bina yangın sonrası kullanılmaz hale geldi.