DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Çocuğunuz İçin Sağlıklı Atıştırmalıklar

Çocuğunuz İçin Sağlıklı Atıştırmalıklar

Çocuklarımız öğün dışında yanımıza gelip yiyecek bir şeyler isteyebilir. Bu durumda ya ona marketten alınan doymuş yağ, MSG(monosodyum gulutamat) ve çeşitli koruyucular içeren atıştırmalıklar vereceksiniz ya da kendiniz sağlıklı atıştırmalıklar hazırlayacaksınız. Her istediğinde ona nasıl sağlıklı atıştırmalıklar hazırlarım, dediğinizi duyar gibiyim. İşte size çocuğunuz için kolayca hazırlayabileceğiniz atıştırmalık tarifleri. Üstelik bu tarifler atıştırmak istediğinizde sizin

Çocuklarımız öğün dışında yanımıza gelip yiyecek bir şeyler isteyebilir. Bu durumda ya ona marketten alınan doymuş yağ, MSG(monosodyum gulutamat) ve çeşitli koruyucular içeren atıştırmalıklar vereceksiniz ya da kendiniz sağlıklı atıştırmalıklar hazırlayacaksınız. Her istediğinde ona nasıl sağlıklı atıştırmalıklar hazırlarım, dediğinizi duyar gibiyim. İşte size çocuğunuz için kolayca hazırlayabileceğiniz atıştırmalık tarifleri. Üstelik bu tarifler atıştırmak istediğinizde sizin de imdadınıza koşacak. Şimdiden afiyet olsun!

TAHİN PEKMEZLİ MEYVE SALATASI  tahin-pekmezli 

Tahin pekmez sevmeyen çocuklara özellikle de kışın hazırlayabileceğiniz bir tarif, hazırlanması da son derece kolay. Bunun için tahin pekmez, muz ve çilek kullanacağız fakat çocuğunuzun damak zevkine uygun veya mevsimine göre başka meyveler de kullanabilirsiniz. Muz ve çilekleri istediğiniz şekillerde(küp küp veya dilim) doğrayın ve kaseye koyun. Son olarak meyvelerin üzerine tahin pekmez dökerek servis edin.

ELMA CİPSİelma-cipsi

Elma cipsi oldukça sağlıklı bir atıştırmalık, yapımı zor değil ve çocukların sizden sık sık isteyecektir. Cipsimizi şöyle hazırlıyoruz elmalar kabukları soyulmadan cips inceliğinde olacak şekilde dilimlenir. Kırmızı elmayı tercih ederseniz daha iyi olur. Dilimlenmiş elmalar limon suyu ile hafifçe ovulur. Üzerlerine biraz tarçın serpip içine yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. Elmalar tepsiye birbirine değmeyecek şekilde dizilmelidir. Daha tepsiyi fırına sürerek 1 saat kadar 100 °C’de fırınlanır. MSG ve doymuş yağ içermeyen sağlıklı cipsiniz hazır.

RENKLİ PEYNİR TOPLARI    peynir-toplari

Çocuğunuz peynir yemekten hoşlanmıyor ve sizde bu konuda bir türlü başarılı olamıyorsanız bu tarif tam sizin için. Ezine beyaz peyniri çatal yardımıyla ezin. İçine kurutulmuş domates, çörek otu, ince kıyılmış maydanoz ve ince çekilmiş ceviz içini koyup birazda zeytinyağı ekleyin ve yoğurun sonra cevizden daha küçük toplar halinde yuvarlayın. Peynir toplarını isteğe göre çörek otu, susam veya ince kıyılmış dereotuna bulayabilirsiniz. Üzerine kürdan batırdığınız peynir toplarınız çocuklarınız için hazır bile.

MEYVELİ YULAFLI YOĞURT    meyveli-yogurt

Yoğurdu güzelce çırparak süzme yoğurt kıvamına getirin(süzme yoğurt da kullanılabilir). Daha sonra mevsim meyvelerini küçük parçalar şeklinde doğrayın. Muz, portakal, kayısı, üzüm, ananas gibi meyvelerin parçaları yoğurtla uyumlu olsa da siz çocuğunuzun sevdiği başka meyveleri de tercih edebilirsiniz. Meyveli yoğurt taneli olmasın, marketten alınmış gibi olsun istiyorsanız meyveleri çok az süt ilave ederek blendırdan geçirebilirsiniz. Son olarak çocuğunuzun seveceği kadar yulaf ezmesini ilave ederek yoğurdu karıştırın. Doyurucu ve sağlıklı bir atıştırmalık daha hazır.

MEYVE ŞİŞLERİmeyve-sisleri

Çocuğunuzun beğeneceği hazırlaması kolay bir başka atıştırmalık meyve şişleri. Küp küp kesilmiş beyaz peynir, üzüm, kuru kayısı kullanarak atıştırmalığımızı hazırlayabiliriz. Tahta çöp şişlere sırasıyla birer birer diziyoruz. Meyveleri ve peyniri daha eğlenceli bir şekilde sunduğumuz atıştırmalığımız bitti bile. Bu atıştırmalığı başka mevsim meyveleri kullanarak da hazırlayabilirsiniz.Afiyet olsun!