DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Çocuğunuzun okula alışamamasından mı korkuyorsunuz?

Çocuğunuzun okula alışamamasından mı korkuyorsunuz?

Okulların açılmasına günler kala veliler hem korkulu hem telaşlı. Peki çocuğunuzun kula alışamamasından mı korkuyorsunuz?

Okulların açılmasına günler kala telaşlar başlamış vaziyette. 2016-2017 yılı eğitim öğretim yılı açıköğretim ve örgün eğitim okulları 19 eylül pazatesi günü başlayacak.19 Eylül Pazartesi günü açılan okullar 20 Ocak 2017 tarihinde sona erecek Yarı Yıl tatilinin ardından 6 Şubat 2017 ‘de açılacak ve tekrar 9 Haziran 2017’de sona erecek.

Okullar ’15 Temmuz Demokrasi Zaferi Ve Şehitleri Anma’ etkilinliği ile açılacak

Resmi ve özel okulların tümünde “15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma” konulu tören yapılacak.900 bin öğretmen görevinin başındaAçıköğretimde dahil olmak üzere 2016-2017 eğitim öğretim yılınd 900 bin öğretmen görevinin başında olacak ve 18 milyon 43 bin 15 öğrenci okulları dolduracak.Yeni öğretmen atamaları ne zaman yapılacak?10 Ekim tarihinde 15 bin sözleşmeli öğretmen ataması sonuçları açıklanacak.2017-2018 yılı okullar ne zaman açılacak?2017-2018 yılı eğitim öğretim dönemi 18 eylül 2017 tarihinde açılacak.Veliler dikkat!2016-2017 yılı eğitim öğretim yılının başlamasına günler kala hem çocuklar hem veliler stresli zamanlar geçirmeye başladı bile. Aşırı stres nedeniyle bazen hatalar yapılabiliyor, bazende çocuk olumsuz etkilenebiliyor.Özellikle yeni okula başalayacak çocuklar için oldukça stresli dönemler olan bu dönemde çocuklar evden ayrılmayı, tatil günlerini düşünmeye başlayabiliyor.Bu durumdan fazlasıyla etkilenen anne-babaların rolü ise büyük. Yapılan bazı hatalar çocukları olumsuz etkileyebiliyor.Okul stresinin önüne geçmesi adına hem çocuğunuzu hem kendinizi rahatlatmak için ona en önemlişeyin mutluluk olduğunu farketmesini sağlayın. Çocuğunuzun en çok sizin ona olan sevginize ihtiyacı olduğunu unutmayın. Eğer çocuk sevginin okuldaki başarısı ile ilgili olduğunu düşünürse daha stresli hale gelebilir. Çevresindeki arkadaşlarının başarısını çocuğunuzla kıyaslamayın. Bu durum çocuğunuzu olumsuz yönde etkiler ve başarısının düşmesine neden olur.Çocuğunuzun motivasyonunu artırmak için başarılı olduğu konular gün yüzüne çıkarılarak onu bu durumdan ötürü ödüllendirin. Çocuğunuzdan hiçbir zaman ayrılmayacağınızı ona gösterin. Eğer okulun ilk günleri zor geçiyorsa bir süre için okulda bekleyerek onu rahatlatın. Çocuğunuzun okuldan döndüğündeki tavrını göz ardı etmeyin ve onun gününün nasıl geçtiğini anlatmasına izin verin.