DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Çocuk yurdu alevler içinde kaldı! Onlarca kişi…

Çocuk yurdu alevler içinde kaldı! Onlarca kişi…

Guatemala’nın başkenti Guatemala City’de bulunan bir çocuk yurdu alevler içinde kaldı. Yangın onlarca kişi hayatını kaybetti. Guatemala City’nin güneydoğusundaki San Jose Pinula’da faaliyet gösteren bir çocuk yurdunda yangın çıktı. Bir anda alevlerin yükseldiği yurtta bulunan 19 genç kız hayatını kaybetti. 19 kişinin can verdiği feci yangında 25 kişi de ağır şekilde yaralandı. Yangının ise yurtta kalanlar tarafından çıkarıldığı

Guatemala’nın başkenti Guatemala City’de bulunan bir çocuk yurdu alevler içinde kaldı. Yangın onlarca kişi hayatını kaybetti.

Guatemala City’nin güneydoğusundaki San Jose Pinula’da faaliyet gösteren bir çocuk yurdunda yangın çıktı. Bir anda alevlerin yükseldiği yurtta bulunan 19 genç kız hayatını kaybetti. 19 kişinin can verdiği feci yangında 25 kişi de ağır şekilde yaralandı. Yangının ise yurtta kalanlar tarafından çıkarıldığı gelen iddialar arasında yer aldı. Yurtta kalan çocukların velileri ise aldıkları bu yangın haberi ile sinir krizi geçirdiler. Gelen haber üzerine yurdun bulduğu bölgeye giden aileler gözyaşlarını tutamadı.

Çocuk yurdu alevler içinde kaldı! Onlarca kişi…

San Jose Pinula’daki Virgen de Asuncion adlı yurtta yangının çıktığı esnada 800 kişi bulunuyordu. Yurt daha önceden fazla kişi barındığı için sert eleştirilere maruz kalıyordu. Çünkü yurdun kapasitesi 600 kişi iken yurtta 800 çocuk birden kalıyordu. Bunların yanı sıra bir de yurt hakkında taciz ve kaçışların meydana geldiği iddia edildi. Yangının ardından olay yerine gelen Çocuk Hakları Savcısı Abner Paredes de alevlerin yurttaki yatakların ateşe verilmesi ile yükseldiğini ifade etti.

Yaklaşık 800 kişinin kaldığı belirtilen yurttaki yangın kızların kaldığı bölümde çıktı. Bu yüzdenden de hayatını kaybeden 19’nin de kız olduğu aktarıldı. Bu yurtta daha çok taciz kurbanları, evsiz ya da ıslahevlerinde cezasını tamamlamış çocuklar ve gençler kalıyordu. Yerel medyada ise yurdun hakimler tarafından ıslahevi olarak kullanıldığını yazdı.