DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Cumhurbaşkanı Erdoğan İHH’yı isim vermeden eleştirdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan İHH’yı isim vermeden eleştirdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün Beştepe’de verilen iftar yemeğinde konuşma yaptı. Konuşmasında İHH’yı isim vermeden böyle eleştirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün Beştepe’deki iftar yemeğinde konuştu.Konuşmasında İsrail ile yapılan anlaşmadan bahseden Erdoğan, isim vermeden İHH’yı (İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı) eleştirdi.2010 yılında İHH’nın insani yardım taşıyan gemisi Mavi Marmara, Akdeniz’de İsrail komandoları tarafından baskına uğraşmış ve baskında 10 kişi hayatını kaybetmişti. Yaşanan olay İsrail ve Türkiye ilişkilerini olumsuz etkilemişti.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe’de gerçekleştirdiği konuşmada “Siz kalkıp da Türkiye’den böyle bir yardım götürmek için günün başbakanına mı sordunuz” diye konuştu.2013 yılının mart ayından İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD Başkanı Barack Obama’yı ağırlamış ve Mavi Marmara olayı nedeniyle olayın zamanı Başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan’a özür mesajlarını iletmişti.Uzun bir müzakere süreci ardından hafta başında Türk yetkililer, iki ülke arasında ilişkilerin normalleştirilmesi için yürütülen görüşmelerde anlaşmaya varıldığını açıklamıştı. İHH anlaşmayı eleştirmişti.

Türkiye’den böyle bir insani yardımı götürmek için günün başbakanına mı sordunuz?

Erdoğan Beştepe’de gerçekleştirdiği konuşmasında İHH’yı ima ederek şunları söyledi: “Uluslararası bazda bir adım atıyoruz. Siz kalkıp da Türkiye’den böyle bir insani yardımı götürmek için günün başbakanına mı sordunuz? Biz zaten oraya gerekli yardımı Gazze’ye bugüne kadar hep yaptık yapıyoruz. Filistin’e yaptık yapıyoruz. “Bunları da yaparken bir yerlere gövde gösterisi olsun diye değil, her şeyi uluslararası diplomasi neyse bu diplomasi içinde yaptık; yapıyoruz, yapacağız. Bunları davul zurna çalarak değil edebi adabı içinde yaptık, yapıyoruz. “Cuma günü Mersin’den 10 bin tonluk gemi kalkıyor. Bu arada Gazze’de 200 yataklı bir devlet hastanesini bitirdik, yakında açılışı yapılacak”.